INCREDIBIL! Francezii sunt INNEBUNITI dupa pantofi si genti romanesti VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 18:05

Fabrica de incaltaminte din Cluj-Napoca este una cu traditie.

Veche de peste un secol, a reusit sa faca fata, cu greu, ce-i drept incercarilor prin care a trecut. Daca in 1911, cand a fost fondata, numara 11.000 de angajati, acum abia daca mai lucreaza 400. In aceasta fabrica au fost create milioane de perechi de incaltaminte pentru piata romaneasca si pentru export. Era un adevarat combinat, unde existau sectii de tabacarie, sectii de cauciuc, dar si sectii unde se faceau tocuri si calapoade.


Inainte de 1990 angajatii purtau timp de o luna pantofii. In felul acesta puteau detecta eventualele defecte, dar si cat de comozi sunt. Si acum se practica proba de purtare, dar nu la acelasi nivel cum se facea odata. Si asta din cauza ca productia a scazut si totodata numarul de mostre si de prototipuri.

Pe timpuri, angajatii munceau cate 12 ore sau chiar 16 ore pe zi.
Erau comenzi multe si totul trebuia sa fie gata la timp. Oamenii nu se plangeau pentru ca le era draga munca. Cei mai harnici primeau si cate un bonus. Din pacate, activitatea s-a redus treptat dupa 1990, iar 9 ani mai tarziu fabrica a fost inchisa si redeschisa in decembrie 2003.

Fiecare muncitor stie foarte bine ce are de facut! O femeie coase la masina, una lipeste, alta tabaceste pielea! Este forfota mare in fiecare zi.
Bineinteles, sub ochii ageri ai unei doamne maistru! Pe langa pantofi, celebrele ghete galbene si bocancii folositi in armata, acum angajatii au invatat sa faca si genti. Si se pare ca au succes! Francezii sunt pur si simplu innebuniti dupa creatiile romanesti! Semn ca lucrurile de calitate, produse de romani sunt apreciate oriunde in lume.

 

Taguri: