INCREDIBIL! Locuintele ecologice REDUC SEMNIFICATIV costurile de intretinere VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 11:00

Locuintele ecologice sunt construite in principal din lemn.

Acestea au marele avantaj ca sunt gata repede si au costuri de intretinere destul de mici. Dezvoltatorii unor astfel de case eco mizeaza si pe energia produsa de soare si vant, pentru ca locuinta sa fie independenta energetic, iar facturile la utilitati cat mai mici, daca nu chiar zero.

La marginea Bucurestiului, un constructor se lauda ca a ridicat douasprezece apartamente pentru a caror incalzire se consuma de doua ori mai putina energie decat ar fi necesara pentru o singura locuinta facuta din beton.
O astfel de constructie nu va aduce doar economie in buzunare dar, potrivit dezvoltatorului, sunteti la adapost de cutremurele puternice de peste 8 grade.

Cine isi doreste facturi zero la caldura si electricitate poate opta pentru o casa independenta din punct de vedere energetic. Curentul electric folosit pentru iluminat sau incalzit este produs cu ajutorul unei mici eoliene si al panourilor fotovoltaice. Si asta nu e tot!

O astfel de casa costa aproape 28 000 de euro si are aproape 50 de metri patrati.
Spatiul este optimizat la maximum. Deasupra livingului a fost construit un mic pod unde a fost asezat si patul. Accesul se face pe scari, care functioneaza si ca spatii de depozitare.

Si un dezvoltator din Cluj a mizat pe energia produsa de soare si vant si a redus astfel cu 40% facturile pentru incalzirea si iluminarea spatiilor comune. Mai mult decat atat, fatadele blocului au fost tratate astfel incat sa permita cresterea plantelor cataratoare.