Incredibil! Medicamentul despre care se spunea ca face mai mult rau bolnavilor de coronavirus, ar putea sa fie tratamentul salvator

Autor: L.S.
Actualizat: 04 iun 2020, 11:54

Medicii britanici au început deja testele, iar proiectul poartă numele de Liberate.

BBC scrie că medicii de la trei spitale din Marea Britanie au început deja testele pe mai mulți pacienți. Dacă se dovedește o soluție salvatoare, atunci pacienții ar putea fi tratați și fără să fie conectați la ventilatoarele mecanice, relateaza playtech.ro.

Medicii britanici au început deja testele, iar proiectul poartă numele de Liberate.

Jumătate dintre pacienți vor primi și ibuprofen, pe lângă medicamentele uzuale administrate deja.

De precizat că e vorba de o formulă specială, adaptată cazurilor, o formulă care diferă cumva de pastilele pe care le iei din farmacie.

Unii oameni au primit această nouă formulă pentru tratarea artritelor, iar studiile realizate până acum pe animale au arătat că ar putea trata simptomele referitoare la dificultăți respiratorii, una dintre complicațiile bolii Covid-19, provocată de infectarea cu noul tip de virus.

De remarcat că nu e pentru prima dată când se vorbește de ibuprofen în această pandemie. Numai că pe la început se credea că, de fapt, face mai mult rău, mai ales în cazul pacienților care dezvoltau forme ușoare și medii ale bolii. La acea vreme, ministrul francez al Sănătății sugera că ibuprofenul face rău și că cel mai bine ar fi să se meargă pe ideea tratamentului cu paracetamol.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Antiinflamatoarele pot agrava infectia cu coronavirus! Avertizarea data de autoritatile sanitare franceze

Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?

Citeste si: Canabisul combate coronavirusul! "Orice posibilitate de tratare trebuie luata in considerare", spun cercetatorii