INCREDIBIL! S-a inventat monitorul care arata cand nu esti atent la locul de munca VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 aug 2021, 17:40

O echipa de cercetatori de la o universitate britanica a inventat un monitor care poate detecta momentele in care nu suntem atenti la ecranul calculatorului la locul de munca, cu scopul de "a creste productivitatea angajatilor".

 Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Saint Andrews, Scotia, noul sistem- "Diff Displays"- a fost conceput pentru a reduce sursele de distragere de la munca si pentru a creste productivitatea angajatilor, scrie Daily Mail.
Modalitatea de functionare consta in montarea unei camere de filmat deasupra spatiului de lucru ce poate identifica ochii utlizatorului, pentru a observa daca se uita la computer sau nu.

Echipa din spatele noului sistem a precizat ca tehnologia aceasta nu are obiectivul de a-i supraveghea pe angajati, ci doar sa se asigure ca nu trec cu vederea nimic nou care apare pe ecran.
Potrivit cercetatorilor, inventia ar juca un rol esential in medii unde munca prezinta constant un nivel inalt de presiune, precum camerele de control al traficului aerian, unde angajatii trebuie sa fie atenti la mai multe ecrane in acelasi timp.

Sistemul reduce eventualele motive de distragere prin atenuarea partilor din ecran care raman statice si prin evidentierea subtila a schimbarilor care au loc in afisaj de-a lungul timpului. Cand utilizatorul isi intoarce privirea la monitor, sistemul revine rapid la continutul actual al ecranului prin diferite forme de animatie.


Un studiu al activitatii sistemului timp de o saptamana de munca a indicat o reducere a numarului de cazuri in care angajatii si-au mutat atentia intre afisajele monitorului.

"Intr-o lume in care afisajele electronice incep sa ne inconjoare si sa ne caute atentia, tehnologiile care se concentreaza pe lipsa de atentie devin cu atat mai importante", este de parere doctorandul Jakub Dostal, care lucreaza la Scoala de Informatica de la Universitatea din St.
Andrews. "Diff Displays este un exemplu de tehnologie de afisaj inteligent care poate fi usor instalata si poate avea un impact pozitiv asupra a probabil miliarde de utlizatori."

Potrivit Daily Mail, cercetatorii de la St. Andrews au pus la dispozitie pentru descarcare sistemul Diff Displays pentru Microsoft Windows.( sursa Mediafax)