INCREDIBIL! S-au inventat LENTILELE DE CONTACT care te ajuta sa-ti recapeti vederea

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 01:59

Specialistii au creat un nou tip de lentile de contact pentru persoanele care au probleme cu vederea.

Noile lentile se poarta doar noaptea in timpul somnului, iar specialistii garanteaza ca pacientii vor avea o vedere mai buna pe parcursul zilei. Sunt realizate dupa o tehnica denumita ortocheratologie hiperoptica.

Ortocheratologia este o tehnica de corectare a vederii fara a folosi laserul sau orice alta interventie chirurgicala. Ea exista de multe secole. Chinezii din antichitate care aveau probleme de vedere dormeau noaptea cu pungi sau saculeti de nisip pe pleoape pentru corectarea miopiei.
In yoga, unele tehnici implica miscarea globului ocular astfel incat o persoana care sufera de miopie sa-si recapete vederea in timp, dupa executarea exercitiior recomandate.

Cum actioneaza, insa, noul tip de lentile miraculoase? Deoarece sunt purtate doar noaptea, lentilele actioneaza asupra globului ocular exercitand o usoara presiune, obligandu-l sa ajunga la forma initiala. Ochii nu vor fi privati, astfel, de oxigen caci lentilele vor fi purtate numai pe timpul somnului.
Specliastii oftalmologi lucreaza in prezent la realizarea unor astfel de lentile care sa fie purtate in functie de varsta pacientului, pentru ca rezultatele sa fie cat mai eficiente.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.