INCREDIBIL! Ti se pare ceva in neregula cu oamenii din aceasta fotografie? DA! Au pielea ALBASTRA!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 oct 2020, 11:55

Kanal D face inconjurul lumii pentru a-ti aduce cele mai ciudate descoperiri, curiozitati care te vor lasa cu gura cascata sau lucruri despre care nici nu stiai ca exista.

  Cu zeci de ani in urma, intr-o regiune din Kentucky, a trait o familie cunoscuta sub numele de “oamenii albastri”.   O fotografie din acele vremuri a fost descoperita in muntii Alapasi. Se poate observa ca toti membrii familiei au pielea albastra, fapt cauzat de o boala genetica de care acestia sufereau.

Afectiunea poarta numele de methemoglobinemie si este caracterizata de o crestere anormala a concentratiei sangvine de methemoglobina (metHb), o molecula incapabila sa transporte oxigenul, astfel se explica culoarea cel putin bizara a pielii.


Cu toate acestea, persoanele cu aceasta afectiune nu manifestau si alte probleme asociate bolii. Ba chiar, cei mai multi dintre ei au trecut de varsta de 80 de ani. 

 

Taguri:

Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.