Incredibil! Uite cand este cel mai bine sa te tunzi, in functie de fazele Lunii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 22:40

Fazele Lunii au rol important in echilibrul corpului in general, deci influenteaza si cresterea si sanatatea parului.

Pentru a avea un par cat mai sanatos, exista anumite perioade favorabile pentru a ne tunde parul, in functie de fazele lunii si de pozitia astrului in semnul astrologic.

Urmaresc de ani de zile cum se comporta parul meu, cand il tund in aceste perioade/zile, si va marturisesc ca functioneaza. In definitiv, si parul are un ciclu de crestere similar cu ciclul lunar (28 zile), firul de par crescand cu cca 1 cm in fiecare luna.

Asadar, nu e niciun mister la mijloc, nu e vorba despre chestiuni paranormale sau despre cine stie ce superstitii. Sunt lucruri firesti, sunt legaturi si similitudini intre Luna si ritmurile biologice, intre noi si natura. Acum multe zeci de ani, oamenii tineau cont de toate aceste indicii, poate pentru ca aveau mai mult timp sa priveasca cerul, Luna... Ei stiau cand sa are pamantul, cand sa construiasca o casa, cand sa toarne fundatia, sa taie copacul sau sa-si administreze diferite leacuri.


Asadar, iata cum sa tinem cont de fazele si tranzitele Lunii, cand vrem sa ne tundem:

Perioada optima pentru a taia parul este cu Luna in crestere (perioada dintre Luna Noua si Luna Plina). Cu cat se apropie mai mult de Luna plina, cu atat mai bine. Parul va creste mai repede si mai sanatos. In unele tari sunt frizeri care tin cont de asta si isi fac programari pentru tuns in special in apropiere de Luna plina.


Totusi, sunt de evitat zilele cu Luna in Pesti sau Rac, chiar daca Luna este in crestere. In aceste zile, parul tinde sa fie lipsit de volum si capata mai greu forma dorita. Unii astrologi recomanda chiar evitarea spalarii parului in aceste zile. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?