Incredibil! Un roman contruieste avioane "Hand made" VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:09

Chiar daca pare greu de crezut, la Valea Ienei, una dintre cele mai sarace localitati din Romania functioneaza cu succes o fabrica de avioane. Patron este domnul Vasile, care a pus pe picioare o afacere la care multi se uita cu invidie.

Vasile Procopie are 54 de ani si este pasionat de avioane. A studiat si a lucrat ani buni in domeniul aviatic in tara, dar si in strainatate. L-am gasit la marginea satului, la capatul unei ulite prafuite intr-un hangar imens care ascunde mai multe avioane. In urma cu 10 ani, avioanele de hartie din copilarie au fost inlocuite cu unele adevarate.

Toti banii pe care i-a strans intr-o viata, i-a investit in aceasta afacere in care era ajutat de sotie si copii.
La inceput nu parea ca o sa mearga, insa, mai apoi au venit si comenzile. Acum afacerea a devenit profitabila. A vandut peste 100 de avioane de agrement. Cei mai interesati de aerovele sale de mici dimensiuni sunt strainii cu bani. Acestia sunt incantati cand isi vad marfa, dar dezamagiti de noroiul de pe ulitele satului.

In prezent lucreaza la 6 avioane. Trei sunt pentru clienti din Germania si 3 pentru un client bucurestean.
Aparatele nu ajung peste hotare, inainte de a fi verificate impreuna cu clientii si cu reprezentantii Institutului de Aviatie. Pentru a ajunge la Suceava, acolo unde se afla cel mai apropiat aerodrom, domnul vasile e nevoit sa duca avionul cu un tir. Reprezentantii Primariei sunt multumiti ca elevii din sat pot merge in vacante in hala domnului Procopie ca sa fure meserie.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.