Indemnizație de 2.500 de lei pentru români. Cine va beneficia de acești bani din partea statului

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 19 oct 2022, 10:33

Indemnizație de 2.500 de lei pentru români. Cine va beneficia de acești bani din partea statului

Sursa: Shutterstock

Statul vrea să ofere o indemnizație de 2.500 de lei anumitor categorii de persoane. Suma va fi acordată în plus față de niște bani de care beneficiau deja.

Statul vine în ajutorul anumitor persoane și le oferă o indemnizație de 2.500 de lei, conform unui ordin comun între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Indemnizație de 2.500 de lei pentru români

Tinerii care au peste 18 ani și care se află în grija statului, dar care își continuă studiile sau care au un loc de muncă primesc, până la vârsta de 26 de ani, un ajutor de 420 de lei în fiecare lună, pe lângă alocația de plasamant.

Așadar, tinerii care se află în grija statului și familiile care au copii în plasament urmează să primească 2.5000 de lei, indemnizație venită în urma unui acord comun între cele două ministere menționate anterior.

Citeste si: Ajutor de la stat în valoare de 4000 de lei pentru românii cu o situație materială precară. Condiții de acordare

„Vin cu vești bune pentru copiii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii.

Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani. Persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Așa cum apreciem cu adevărat munca și dedicarea asistenților maternali, era momentul să arătăm că aceeași prețuire o avem și față de familiile sau persoanele care iau acești copii în plasament”, a anunțat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său de Facebook.

Cine poate beneficia de stimulentul pentru nou-născuți

Stimulentul pentru nou-născuți este în valoare de 2.500 de lei și se acordă părintelui sau părinților care îndeplinesc condițiile următoare:

  1. cel puțin un părinte are domiciliul stabil sau viza de reședință în municipiul București cu minimum 6 luni înainte de a depune cererea,
  2. nașterea a fost făcută într-o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului București,
  3. nu are datorii la bugetul local.

Stimulentul pentru nou-născuți se acordă o singură dată, pe baza unei cereri, pentru fiecare nou-născut, iar dosarul trebuie să fie depus în cel mult o lună de când copilul s-a născut.

Citeste si: Programul Rabla Local se amână. Când va începe programul pentru casarea autovehiculelor vechi

Stimulentul pentru nou-născuți se acordă în orașele din toată țara, ca ajutor pentru părinți, dar și ca un stimulent pentru creșterea natalității.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.