Indemnul spcialistilor pentru tinerii care au scapat nevatamati din Colectiv: "Mergeti la doctor!" Ce patesc cei care au inhalat fumul toxic

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:40

Ecaterina Andronescu, politician si profesor universitar de chimie, a povestit, la Teo Show, ce a gasit in buretele care a ars la Colectiv.

Profesorul universitar a fost intrigat de declaratiile medicilor, care nu s-au mai confruntat cu asemenea arsuri si s-a gandit ca ar putea avea la baza o cauza chimica.

In timpul unui experiment, a ars o mostra din buretele respectiv, apoi a captat gazele emanate. S-a descoperit ca gazul principal e monoxidul de carbon, care are o afinitate deosebita pentru hemoglobina, celulele sangvine care transporta oxigenul de la plamani.



Alte componente, a caror prezenta e ingrijoratoare sunt acidul cianhidric (cianura), acidul clorhidric, (folosit ca arma chimica in primul razboi mondial) sau oxizi de azot.
Iata ce a declarat Ecaterina Andronescu:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.