India și Rusia ar putea participa la exerciții militare comune, iar Statele Unite ale Americii se tem de ceea ce ar putea urma din acest punct de vedere.
India și Rusia ar putea participa la exerciții militare comune
Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, și-a exprimat îgrijorarea cu privire la acest aspect, mai ales că, în luna iulie, Moscova a spus că va organiza exerciții Vostok-2002 (Est) în prima parte a lunii septembrie.
La exercițiile militare Vostok vor lua parte, în acest an, observatori și contingentele a peste zece țări, printre care se numără: Mongolia, Algeria, Nicaragua, China, India, Azerbaidjan și Laos. Mai mult decât atât, vor lua parte și militarii din: Armenia, Kazahstan, Belarus, Tadjikistan și Kîrgîzstan. Aceste țări și Rusia fac parte din OTSC- Organizația Tratatului de Securitate Colectivă.
Exercițiile militare Vostok-2022 se vor desfășura între 1 și 7 septembrie și la ele vor lua parte mai mult de 50.000
Citeste si: România va primi mai puține gaze din partea Rusiei. Gazprom a făcut anunțul
Rusia și India colaborează din punct de vedere militar
De peste 60 de ani, Rusia și India colaborează din punct de vedere militar. De la începutul războiului, s-a adus în discuție posibilitatea ca India să ajute Rusia să fabrice avioane, tancuri și submarine.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Cu toate acestea, Rusia se pregătește să trimită Indiei un nou sistem de rachete de apărare antiaeriană de tip S-400 Triumf.
„Se lucrează în prezent la organizarea producției de puști de asalt AK-203 în India, a căror producție în serie ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2022 sau la începutul anului 2023.
Implementarea contractelor pentru construcția fregatelor din cadrul Proiectului 11356 în Rusia și India decurge, de asemenea, conform planului. Situația geopolitică actuală nu a afectat în mod semnificativ îndeplinirea obligațiilor noastre.
Citeste si: Ucraina vrea să devină direct membră NATO, fără un plan de acțiune pentru aderare
Rusia este singură țară care se angajează într-o cooperare pe scară largă cu India în domeniul tehnologiilor militare sofisticate, inclusiv în ceea ce privește transferul de know-how către partenerii indieni. Pe parcursul a mai mult de 60 de ani de cooperare tehnico-militară, țările noastre au implementat, de fapt, principiul «Produs în India»”, a declarat Dmitri Sugaev, șeful FSMTC.
În continuare, acesta a precizat faptul că, de-a lungul timpului, cu ajutorul URSS și al Rusiei, au fost înființate sute de companii de producție militară și care formează „sectorul indian al apărării”. Datorită colaborării avantajoase, Rusia vrea să continue din acest punct de vedere, relatează evz.ro.