Influencerii au intrat în vizorul ANAF! Ce reacție a avut Selly la auzul anunțului că urmează să fie verificate veniturile influencerilor: „Nu am nimic de ascuns”

Author: Lavinia Medrea
Influencerii au intrat în vizorul ANAF! Ce reacție a avut Selly la auzul anunțului că urmează să fie verificate veniturile influencerilor: „Nu am nimic de ascuns”
Sursa: Facebook Selly

ANAF a anunțat că va începe verificările veniturilor pe care le obțin influencerii din activitatea lor online. Până acum, cea mai mare sumă nedeclarată care s-a găsit este de peste două milioane de lei.

ANAF  verifică veniturile obținute de influenceri din activitățile lor online, precum monetizarea publicării de conținut multimedia pe website-uri, rețele de socializare și platforme audio-video, sau din vânzarea de programe/aplicații software pe platforme dedicate, precum Google Play Store.

De la începutul anului 2021, inspectorii Direcției Generale AntifraudĂ Fiscală din cadrul ANAF au făcut verificări ale veniturilor persoanelor care desfășoară activități online. Până în prezent, s-a constatat că 35 persoane au obținut venituri de aproximativ 26,33 milioane lei pe care nu le-au declarat nici parțial, nici integral.

Cea mai mare sumă nedeclarată găsită este de peste două milioane de lei

Una dintre cele mai mari sume nedeclarate, găsită până acum este de 2,11 milioane lei, obținută în perioada 2016-2017 de către o persoană născută în anul 1993, care a monetizat prin Google AdSense traficul generat de conținutul publicat pe un site web.

Pe numele acestei persoane a fost emisă decizie de impunere pentru suma de 483.587

lei.

Selly a vorbit despre impozitele pe care le are de plătit la ANAF

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Andrei Şelaru, cunoscut drept Selly, a vorbit despre impozitele pe care le are de achitat către ANAF.

„Sunt mai multe surse de venit în activitatea asta.

Unii influenceri au toate liniile de venit, alţii lucrează doar cu o parte dintre ele. În primul rând e vorba de monetizarea care vine de la YouTube, deci monetizarea din Google Ads. Am văzut că ăsta este un subiect pe care l-au tratat şi domnii de la ANAF în comunicatul lor. Această monetizare poate fi încasată fie pe persoană fizică, fie printr-un SRL(...) După care, contractul e direct cu brandul, adică atunci când o companie plăteşte pentru reclamă, pentru ca influencerul să se asocieze cu un produs.
De obicei, astea se fac prin nişte agenţii de publicitate şi acolo, la fel. Sunt mai multe moduri de lucru(...)

Citeste si: Selly, idolul unei generații, invitatul lui Cosmin Cernat, în emisiunea ”Invitatul de 12”, de la Radio Impuls “Copiii sunt întotdeauna sinceri, niciodată nu au un interes ascuns”

Ceea ce vreau eu să clarific din start. Nu am fost controlat de domnii de la ANAF.

Încă nu au venit la mine. Nu am nimic de ascuns, îmi declar absolut toate veniturile încă de când eram mic şi făceam foarte puţini bani din activitatea asta. Încă de atunci m-am documentat despre cum se declară şi cum se impozitează aceste venituri. Cred că e bine ceea ce fac ei şi cred că e o piaţă care a început să crească foarte mult, care produce foarte mulţi bani, şi este corect ca o parte din aceştia să se întoarcă la bugetul de stat.

Citeste si: Iubita lui Selly, apariție incendiară pe Instagram! Smaranda s-a pozat într-un body mulat: "Rupi cu pozele astea"

România are un sistem destul de ok, din punct de vedere al taxelor şi impozitelor. Eu plătesc impozit pe drepturi de proprietate intelectuală, 10%, impozit pe venit de 1%, plătesc TVA, 24%, impozit pe salarii pentru angajatul pe care îl am, dar la finalul zilei tot creatorul de conţinut rămâne cu marea parte a banilor, aşa cum este şi normal”, a explicat Selly.

 

Taguri: