Informare meteorologică de vreme rea. Care sunt zonele afectate și ce fenomene sunt așteptate?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 29 ian 2021, 12:30

Informare meteorologică de vreme rea. Meteorologii nu au vești bune pentru orele ce urmează. Iată în ce zone instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Informare meteorologică de vreme rea. După mai multe zile în care vremea a fost schimbătoare, trecând de la episoade de caniculă la ploi puternice, însoțite de grindină și vijelii, acum, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare valabilă până miercuri dimineață. 

Citeste si: Zboruri suspendate din cauza restricțiilor. Către ce destinații au fost anulate cursele?

Informare meteorologică de vreme rea. Care sunt zonele afectate și ce fenomene sunt așteptate?

Vremea nu se îmbunătățește în orele ce urmează, iar în mai multe zone ale țării sunt așteptate averse, care pot avea caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în intervalul 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în zonele montane, dar și în regiunile nordice și centrale, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial,

descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Soc in lumea mondena! Anca Turcasiu a divortat

Cand se redeschid restaurantele? Ministrul Economiei: "Vom trece la urmatoare etapa de relaxare"

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că restaurantele vor rămâne închise, ”atâta timp cât nu vedem o respectare a regulilor pe terase”.

Cu toate acestea, ministrul se declară optimist şi afirmă că acestea vor putea fi deschise şi în interior, în luna august.

" Atâta timp cât nu vedem o respectare a regulilor pe terase, acolo unde răspândirea e mai puţin periculoasă, este mai puţin iminentă, nu putem vorbi de deschiderea restaurantelor în interior. Eu totuşi, sper, ca proprietarii restaurantelor, teraselor să înţeleagă că e mai bine să respecte regulile şi evident, în momentul în care vom ajunge să nu mai avem cazuri atât de multe, vom trece la următoarea etapă de relaxare şi vom deschide restaurantele şi în interior.",

 a declarat Virgil Popescu la TVR1, luni seară.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Val de cazuri de infectare la CFR Cluj. Doi jucători și trei membri au fost testați pozitiv