Informație bombă despre pensii! Numeroși români sunt vizați

Author: Andrei Ionescu
Pensii

O informație bombă a apărut astăzi despre pensiile a mii de români.

În spațiul public a apărut o informație potrivit căreia Ministerul Afacerilor Interne (MAI) ar urma să modifice condițiile de pensionare pentru angajații săi.

MAI a negat vehement această informație.

“La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept.

Aceasta este poziţia oficială a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, asumată public şi susţinută inclusiv în cadrul declaraţiei de presă din data de 27 noiembrie”, a transmis MAI.

Nu este, de altfel, singura informație importantă despre pensii transmisă astăzi.

Curtea Constituțională, decizie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a declarat astăzi neconstituțională Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, ce prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000

de lei. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015

privind Codul fiscal. Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurta şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, a transmis CCR.

Decizia Curţii Constituționale a venit după mai multe luni de amânare.

Citeste si: Iohannis a decis! Se iese mai devreme la pensie. Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești