Informație de ultimă oră! Se schimbă buletinele! Ce vor conţine şi ce vei putea face cu ele

Autor: Marina Ionescu
Se schimbă buletinele!
Sursa: capital.ro

Cardul de sănătate va fi implementat la nivelul buletinului digital, ca urmare a deciziei autorităților de a facilita procedurile.

Ca urmare a deciziei de facilitare a procedurilor în ceea ce privește interconectarea datelor, autoritățile aunță că actualul card de sănătate va fi integrat în cartea electronică de identitate. 

Citeste si: Vești bune pentru români! Accesul la analize medicale decontate va fi mai facil, din luna iunie!

Cardul de sănătate, integrat în cartea de identitate

Autoritățile au anunțat că actualul card de sănătate poate fi utilizat până la momentul schimbării documentelor.

Mai exact, cardul de sănătate va fi integrat în cartea electronică de identitate, iar primele astfel de buletine vor fi emise începând cu data de 2 august. Timp de 18 luni, noul sistem va fi testat, aşa că totul va mai dura, probabil, câţiva ani buni.

Citeste si: Ce se întâmplă cu românii care refuză noile buletine cu cip?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Chiar de la emitere, prin niște mecanisme electronice, cardul național de sănătate se invalidează. Este doar pentru autentificare, pe cartea electronică de identitate nu vor fi niciun fel de alte date. Nici acum, nici pe viitor ”, a explicat Cătălin Giulescu, directorul DEPABD (Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date).

Directorul DEPABD spune că s-a lucrat intens alături de colegii din CNAS, astfel că sistemul va funcţiona fără completări la nivel de infrastructură sau de update-uri software, relatează Aleph News.

“Lucrăm de câteva luni cu colegii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât colegii de la CNAS și noi apreciem că am ajuns la o sincronizare perfectă, astfel încât nu va fi necesar niciun fel de nou dispozitiv, nici un fel de infrastructură, nici măcar un update”, a mai precizat Giulescu.

Citeste si: Cum va arăta bugetul de stat în 2021? Iată câți bani primesc ministerele în acest an

Ministrul Sănătăţii: Dacă cel care întreţine softul nu-şi face treaba, vrem să putem aplica sancţiuni sau să schimbăm providerul

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă,a  declarat că introducerea cardului de sănătate a fost decisă ca urmare a opririi cheltuirii ineficiente a banului public.

“Cardul de sănătate a fost introdus ca o metodă de a opri cheltuirea banului public ineficient. A fost bun în perioada în care a existat în această formă, doar că acum vrem să facilităm și interconectarea datelor.

(…)

Vrem o siguranță și a datelor pacienților, dar vrem ca noi, ca instituție care gestionează aceste date, să avem siguranța că dacă cel care intreține softul nu își face treaba putem aplica sancțiuni sau să schimbăm providerul”, a declarat Ioana Mihăilă.

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.