Informatie importanta pentru romani. Cine va iesi cu 10 ani mai devreme la pensie

Autor: L.S.
Actualizat: 03 sep 2020, 04:25

Se anunță schimbări majore în sistemul de pensii. Pe lângă mamele cu mulți copii, va ieși mai devreme la pensie și o altă categorie de români.

Este vorba despre persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiţii de handicap. Potrivit legii, acestea beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, în funcţie de gradul de handicap.

Gradul de handicap trebuie dovedit prin certificat de încadrare în grad şi tip de handicap cu valabilitate permanentă.

Vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare indiferent de vârstă, dacă au realizat, în condiţii de handicap grav, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare.

Vârsta de pensioanre se reduce:

-cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condiţii de handicap accentuat, un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani;

–cu 10 ani, în situaţia asiguraţilor cu handicap mediu, dacă au realizat, în condiţii de handicap mediu, stagiul complet de cotizare.

De asemenea, persoanele cu deficienţă vizuală gravă beneficiază de pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârstă, dacă au realizat în aceste condiţii cel puţin 1/3 din stagiul complet de cotizare.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

sursa: capital.ro

Citeste si: Ultimă oră! Ce se întâmplă cu Michael Schumacher chiar în aceste clipe

Citeste si: Simina a spus tot ce simte intr-un comentariu: ''In Marea Finala sa fim impreuna. Te iubesc si ne vedem acasa!''

Citeste si: Raluca a facut anuntul chiar acum pe o retea de socializare: ''Imi doresc ca maine tu sa fii castigatoarea''

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.