INFORMATIE SOC: Bunicul copilotului sinucigas, Andreas Lubitz, este originar din Romania!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Informatia a fost dezvaluita de un cotidian german, care a descoperit ca bunicul tanarului a emigrat in Germania in anii '70.

Conform publicatiei Donau Kurier, se pare ca tanarul de 28 de ani care copilota avionul Germanwings ar fi copilarit in Neuburg, locul in care bunicii sai s-au stabilit imediat dupa ce au plecat din Romania. Bunicul lui Andreas a fost medic pediatru iar in anii '70 el a venit la un congres in Germania si nu s-a mai intors niciodata in tara natala.

Publicatia germana nu a reusit sa afle daca si bunica lui Andreas era tot romanca, dar se pare ca el nu a apucat sa viziteze niciodata locurile de bastina ale bunicului sau.

Insa, a visat de mic sa devina pilot iar primele incercari in acest sens le-a avut in adolescenta, in urma cu 10 ani. La vremea majoratului, Andreas a fost filmat in timp ce se afla la bordului unui avion si invata sa zboare. Imaginile au fost publicate, astazi, de ITV News. In fillmul care dureaza doar o jumatate de minut se observa Andreas Lubitz razand si glumind cu cel care il filma.

Visul lui Andreas de a ajunge pilot n-ar fi devenit niciodata realitate din cauza problemelor de sanatate pe care le avea. Dar tanarul copilot a ascuns absolut totul. Informatiile obtinute de anchetatori arata ca Andreas suferea de o depresie majora si nu avea permisiunea medicala de a se afla la bordul acelei aeronave. Anchetatorii au obtinut amanunte pretioase despre ultimele clipe de la bordul avionului care s-a prabusit in Alpi.

##VIDEO135231##

In plus, cu foarte putin timp inainte de zborul fatal, Andreas a aflat ca si vederea ii joaca feste. Tanarul primise rezultatul unui examen oftalmologic prin care i se spunea ca are dezlipire de retina, un amanunt care ar fi facut practic imposibila avansarea lui in grad de comandat de aeronava.

Zile in sir, echipele de cautare au rascolit zona arida a muntilor, in cautarea ramasitelor umane si a resturilor aeronavei.

Ministerul francez de Interne a dat publicitatii imagini in care salvatorii rascolesc pamantul cu tarnocopul si cu lopetile in speranta ca vor putea recupera ceva.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Cotidianul german „Bild” a dat publicitatii si ultimele conversatii dintre cei doi piloti ai avionului prabusit martea trecuta. La un moment dat, pilotul ii cere colegului sau sa pregateasca aterizarea la Düsseldorf, cat timp acesta merge la toaleta.

Raspunsul primit este cel putin straniu: „ Sper ”, „ Vom vedea ”.

Intors de la toaleta, pilotul constata ca avionul pierde prea repede din inaltime. Vrea sa intre in carlinga, dar usa este blocata. Strigatul sau disperat este auzit si de pasageri: „ Pentru numele lui Dumnezeu, deschide usa! ” N-a primit niciun raspuns. Pasagerii incep sa tipe, speriati. Pilotul, intr-o masura disperata, incearca sa deschida usa cu toporul.

Cateva minute mai tarziu, avionul se loveste de un versant al Alpilor Francezi, iar impactul este atat de puternic incat aeronava este pulverizata. In afara de ultimele discutii de la bordul avionului, cotidianul Bild a mai publicat, de asemenea, un interviu cu o stewardesa cu care Andreas ar fi avut la un moment dat o aventura. Fata il suspecta pe acesta de instabilitate psihica, lucru confirmat si de anchetatori, care au gasit in apartamentului lui mai multe retete si medicamente pentru afectiuni psihice si neurologice.

Se pare ca Andreas Lubitz nu era intr-o stare psihica foarte buna inca din 2009, cand a suferit de o depresie majora. De-a lungul anilor, starile nu i s-au ameliorat. Totul a culminat cu doua saptamani inainte de zbor. Atunci, tanarul a aflat ca iubita cu care petrecuse ultimii 7 ani din viata, dar de care se despartise recent, era insarcinata. Entuziasmul de a deveni tata a fost curmat brusc de faptul ca femeia nu mai voia sa aiba nimic de-a face cu el, pe motiv ca avea o personalitate haotica si ii inspira frica.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?