Informatii utile despre liposuctie

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 31 oct 2018, 14:55

Operatia de liposuctie numita si lipoaspiratie reprezinta o interventie chirurgicala care este menita sa reduca in dimensiuni unele zone corporale extragand grasimea care s-a localizat in exces.

Astfel pot sa fie remodelate bratele, abdomenul, toracele, portiunea din interior a picioarelor si zona genunchilor. In cazul in care exercitiile fizice si dietele nu par sa dea rezultate, tratamentul prin liposuctie reprezinta cea mai buna si mai rapida solutie.

Ce spun specialistii despre liposuctie?

Candidatii pentru liposuctie sunt cei care au greutatea normala si care au depozite de tesut adipos in anumite zone ale corpului. Pacientii ideali trebuie sa fie sanatosi atat fizic cat si psihic si mai ales realisti in asteptarile pe care le au. Procedura aceasta nu va transforma pacientul peste noapte in fotomodel si nici nu va elimina problemele fizice, pentru ca liposuctia promote estomparea celulitei. 

Ce se intampla inainte de liposuctie?

Consultatia pentru operatii implica evaluarea din partea medicului a starii de sanatate a pacientului. Se vor determina zonele in care exista tesut adipos si se verifica tonusul pentru piele sau elasticitatea sa. Pacientul va trebui sa isi exprime dorintele si toate asteptarile reale si specialistul il indruma spre cea mai buna directie si ii traseaza limitarile si pregatirea dinainte de interventie. 

Este recomandat ca medicul sa fie informat despre alimentatia si stilul de viata al pretendentului la liposuctie, si aici vor trebui mentionate si perioadele in care au avut loc pierderi in greutate sau ingrasare. Aceasta interventie se amana in cazul infectiilor sau racelilor si inainte de operatie vitaminele, medicamentele care contin fier, fumatul si dieta se vor evita.

Ce se intampla dupa liposuctie?

Dupa ce are loc interventia durerea va fi de nivel moderat si pentru o perioada de 1 sau 3 luni pielea va avea edeme. Aceste vanatai vor tine pana la 3 sau 4 saptamani. Zona in care a avut loc operatia va fi amortita timp de cateva luni. Este important sa fie purtat pansamentul compresiv cu rol important in retragerea pielii.

Pentru o recuperare rapida se recomanda evitarea baii in cada pentru o perioada de minim 7 zile dupa operatie. Sunt interzise bauturile alcoolice si tutunul si sunt inlocuite cu lichide menite sa ajuta la evitarea deshidratarii. 

Ce este vibro aspiratia?

Vibro aspiratia reprezinta o procedura definitiva prin care se inlatura depunerile de grasime din orice zona a corpului. Indiferent de cantitatea grasimii ce trebuie eliminata operatia va fi similara. Comparativ cu lipoaspiratia in acest caz recuperarea se face mai repede si mai usor iar pacientul va puea parasi clinica in cateva ore dupa interventie.

Liposuctia reprezinta o solutie tot mai des utilizata de persoanele care isi doresc sa arate bine si sa elimine fara efort depozitele de grasime. Pentru ca oamenii au devenit din ce in ce mai sedentari si pentru ca o dieta poate fi de cele mai multe ori incomoda si restrictiva, liposuctia este cea mai simpla metoda. Nu implica o dieta sau un anumit volum de miscare si exercitii intense la sala, in timp ce ajuta la obtinerea unui corp frumos si armonios.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.