Infricosator: s-au descoperit simptome noi de coronavirus! Delirul, prezent la pacienti tineri

Autor: L.S.
Actualizat: 26 ian 2021, 17:00

Coronavirus nu ataca doar sistemul respirator, iar medicii continua sa descopere simtome noi si manifestari la persoane infectate.

Medicii încearcă să înțeleagă acum dacă noul coronavirus afectează creierul. Doctorii din mai multe țări au raportat că pacienții care au făcut forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale, relatează Digi24. Cauza rămâne deocamdată neclară.

Citeste si: Simptomul de Covid-19 care a socat medicii: "Radiografiile arătau îngrozitor, nivelul de oxigen era înfiorător, dar ei erau perfect conștienți"

Citeste si: Cum iti dai seama daca ai avut coronavirus? Poti fi infectat, dar asimtomatic? Raspunsuri la cele mai populare intrebari

Delirul prezent si la pacienti tineri

Doctorii știau deja că mai ales pacienții în vârstă puteau prezența episoade de delir în timpul spitalizării, însă au observat că aceste simptome sunt prezente și la tineri.

Unii dintre aceștia dau semne de conștiență alterată, iar acesta pare să fie singurul lor simptom.

Alții dezvoltă episoade de delir mai târziu, în timpul spitalizării, iar starea lor de confuzie pare să fie mai severă și să dureze mai mult decât ar fi de așteptat. Mai mulți medici susțin că pacineții lor au prezentat episoade de delir, fără a avea legătură cu istoricul lor de sănătate mintală. Mai mult, aceștia par să aibă nevoie de mai mult timp pentru a se însănătoși.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Au aparut focare de coronavirus dupa relaxarea din 15 mai. Doua localitati au intrat in carantina

Citeste si: Coronavirus- 30.000 de romani vor fi testati. "Nu se refuza teste"

Citeste si: Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.