Inghetarea anului scolar: anuntul facut de Ministerul Educatiei

Author: B.M.
Inghetarea anului scolar: anuntul facut de Ministerul Educatiei

Inghetarea anului scolar: Ministerul Educatiei a transmis o pozitie oficiala referitoare la aceasta posibilitate.

Controverse in Romania dupa ce vicepremierul Raluca Turcan a adus in discutie, in cadrul unui interviu, posibilitatea de inghetare a anului scolar.

"Sunt trei etape posibile, cel putin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul scolar sa continue si evaluarile sa fie asa cum au fost prevazute, dar e un scenariu destul de greu de atins, intrucât deja se prefigureaza inchiderea scolilor peste perioada anuntata.

"Al doilea scenariu ar fi al decalarii evaluarilor, iar al treilea ar fi al repetarii anului, insa vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi solutia", a declarat Raluca Turcan, la RFI.

Citeste si: Elevii vor rămâne acasă și după Paște? Ministrul Educației lămurește situația

Citeste si: Ce crede Organizația Mondială a Sănătății despre măsura închiderii școlilor?

Inghetarea anului scolar: pozitia oficiala a Ministerului Educatiei

La scurt timp dupa aparitia in spatiul public a acestei declaratii Monica Arsene, Ministrul Educatiei, a tinut sa dezminta varianta inghetarii anului scolar.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Indiferent de situatia in care ne aflam, indemn parintii, cadrele didactice, elevii si studentii sa se informeze numai din surse oficiale si sa nu ia in seama fake news-urile care au invadat spatiul online.

Totodata, trebuie sa dam dovada de calm si de responsabilitate si va asigur ca masurile pe care le vom lua vor fi in sprijinul elevilor si al studentilor. Nu s-a pus problema inghetarii anului scolar!

"Elevii si studentii nu vor repeta anul scolar sau pe cel universitar. Înteleg ingrijorarea celor care vor sustine examenele nationale si, in acest sens, va asigur ca in aceste momente, Ministerul Educatiei si Cercetarii lucreaza la o serie de masuri clare si eficiente pe care le va comunica public, in cel mai scurt timp, in mod oficial.

Deocamdata, trebuie sa fim responsabili, sa aratam solidaritate si sa continuam invatarea de acasa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

Declaratia oficialului a fost postata si pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei.

Citeste si: Repetarea anului școlar 2020. Monica Anisie, ministrul Educației, noi declarații privind înghețarea anul școlar

Apelul USR-Plus, referitor la inghetarea anului scolar

Alianta USR-Plus considera ca inghetarea anului scolar nu este o solutie, in contextul in care pana in prezent s-a parcurs aproximativ 75% din programa.

”Alianta USR PLUS considera iresponsabil ping-pong-ul declaratiilor dintre vicepremierul Raluca Turcan si ministrul Educatiei, Monica Anisie, pe marginea subiectului inghetarii anului scolar, in conditiile in care aproximativ 75% din materia didactica deja a fost predata.

"Alianta USR PLUS solicita ministerului Educatiei sa vina urgent cu un plan concret de actiune pentru perioada urmatoare, deoarece scenariul inghetarii anului scolar este unul inacceptabil”, au transmis reprezentantii aliantei.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?