Presedintele Klaus Iohannis a anuntat prelungirea starii de urgenta in Romania cu inca o luna, pana in data de 16 mai.
"Va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. Am cerut guvernului sa vina cu propuneri pentru a fi incluse in decret, in cursul acestei saptamani voi elabora textul, iar decretul va fi emis saptamana viitoare, pentru prelungirea starii de urgenta cu inca o luna.",
In acest context ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ce se va intampla cu noul an scolar.
Inghetarea anului scolar: ce spune Monica Anisie, ministrul Educatiei
Monica Anisie a declarat ca scolile vor ramane inchise cel putin pana in data de 16 mai, iar decizia redeschiderii unitatilor de invatamant va ramane la latitudinea Comitetului pentru Situatii Speciale de Urgenta.
”Cel mai important este ca elevii si profesorii sa fie in siguranta, sanatatea lor este cea mai importanta”, a declarat Monica Anisie, potrivit hotnews.ro.
Ministrul Educatiei a tinut sa sublinieze ca sub nicio forma anul scolar nu va fi inghetat si ca va anunta in cursul acestei saptamani ce masuri se vor lua referitor la examenele nationale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
"Noi ne uitam si la ce au facut celelalte tari. Sunt insa foarte multe tari- Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat inca nicio decizie. Saptamana aceasta vom anunta solutiile la care ne gandim si pe care le luam si in functie de evolutia pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio forma nu se va ingheta anul scolar", a declarat Monica Anisie.
Citeste si: Situatie bizara! Cel mai nou pacient infectat cu COVID-19 rastoarna tot ce se stia pana acum despre virus
Inghetarea anului scolar: Franta a decis anularea Bacalaureatului
Franta a anulat examenul de bacalaureat din acest an din cauza ingrijorarilor legate de pandemia de coronavirus.
Astfel, elevii claselor terminale din ciclul liceal care urmau sa sustina bacalaureatul general, tehnologic si profesional in Franta vor fi evaluati in acest an doar prin intermediul unor verificari continue, care vor masura progresele realizate de elevi in insusirea notiunilor predate in timpul cursurilor si in realizarea temelor de acasa.
De asemenea, potrivit Reuters, Franta va adopta o procedura de predare in regim intensiv in luna iunie, pentru a recupera materia ramasa nepredata in perioada de izolare la domiciliu.