Va aratam cum sa pregatiti un remediu nemaipomenit pentru zilele calduroase! Înghetata la cuptor! Da, ati citit bine- preparatul se coace!
Cremoasa si racoroasa, inghetata este un desert ideal pentru zilele toride de vara. Fara prea mare efort, o puteti transforma, acasa, intr-un adevarat deliciu, ca in marele restaurante. Nu aveti nevoie de foarte multe ingrediente: 300 de grame de inghetata de vanilie, trei oua, cinci biscuiti, un cub de unt, zahar, ghimbir, fructe de padure, capsuni si menta.
Sa incepem cu biscuitii!„ O sa zdrobim cu mana ,nu foarte marunt. O sa punem untul topit, amestecam pana se leaga un pic biscuitii cu untul, sa punem intr-un strat de cativa milimetri”, ne explica bucatarul.
Blatul de biscuiti se pune pret de cateva minute, in frigider, timp in care se pregateste bezeaua cu ghimbir: „ o sa separam ouale, o sa bagam doar albusurile, galbenusurile nu le folosim de data aceasta.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
„ A cum o sa lucram foarte repede. Cuptorul ese incins, l-am preincalzit la 240 de grade. O sa luam bila de inghetata, o sa o punem pe blat. O sa umplem un sacaposh cu bezeaua de albus...” Inghetata se tine doar un minut si jumatate in cuptorul incins la 240 de grade.
„ Putem face acest desert cu inghetata de ciocolata. Bezeaua o putem modifica, daca facem cu inghetata de lamaie de exemplu, putem baga in bezea...Putem