Ingrediente
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
2-3 ml extract de vanilie
500 ml lapte
4 galbenusuri
50 g zahar
Mod de preparare
Vanilia se pune in lapte si se fierbe pentru a infuza cu parfumul de vanilie.
Galbenusul se freaca cu zaharul pana se albeste, apoi se adauga laptele fiert, amestecand continuu.
Se transfera totul inapoi in cratita si se fierbe incet pana ce crema se ingroasa ca sa lase o urma pe spatele lingurii, atunci cand tragem cu degetul.
Se ia de pe foc si se raceste rapid pentru a nu strica consistenta oului.
Se pune in masina de inghetata conform instructiunilor.
Daca nu aveti masina de inghetata se pune crema intr-o tava larga si se congeleaza cateva ore, amestecand din cand in cand cu o paleta pentru a distruge acele de gheata.
Apoi se da din nou la congelator si repatam procesul pana ce inghetata devine pufoasa.