Inghitit de viu de un anaconda: Cum s-a sfarsit EXPERIMENTUL lui Paul Rosolie! IMAGINI INEDITE

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 08:55

Realizatorul de documentare despre natura Paul Rosolie, care a dorit sa se lase inghitit de viu de un anaconda, nu a avut in cele din urma forta necesara pentru a duce acest experiment pana la capat, in emisiunea "Eaten Alive", produsa de Discovery Channel.

Aparator al padurii amazoniene, Paul Rosolie voia sa atraga atentia opiniei publice pentru a denunta distrugerea zonelor verzi din America de Sud, lasandu-se inghitit de viu de un anaconda, intr-un documentar socant, "Eaten Alive", ce a fost difuzat duminica pe Discovery Channel, informeaza huffingtontpost.fr.

Sperand sa atraga in fata micilor ecrane un numar cat mai mare de telespectatori, postul de televiziune american a promovat intens acest documentar, prin difuzarea multor clipuri publicitare si a unui numar mare de interviuri ale naturalistului.

Acesta a declansat insa si un val urias de critici, mai ales din partea PETA si a militantilor ecologisti, care au considerat ca acea "cascadorie" a lui Paul Rosolie reprezinta "un abuz de cea mai joasa speta comis asupra unui animal", care "a avut de suferit din cauza unor cote de audienta".

 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Militantii ecologisti pot sa rasufle usurati: asa cum au descoperit telespectatorii, duminica, documentarul a durat doua ore, insa experimentul in sine s-a

incheiat intr-un timp extrem de scurt.

Cat a fost prezent pe platourile televiziunii americane, Paul Rosolie nu a explicat niciodata felul in care si-a regasit libertatea dupa intalnirea lui speciala cu acel anaconda, pentru a nu-i dezamagi pe telespectatorii postului Discovery, care asteptau cu nerabdare acele imagini socante.

Cea mai mare parte a emisiunii il prezinta pe Paul Rosolie si pe echipa lui in cautarea unui sarpe.
Primul pe care l-au gasit era urias, cu o lungime de peste 7,5 metri si o greutate de 135 de kilograme. Din cauza acestor dimensiuni, sarpele nu a putut fi capturat. in cele din urma, naturalistul a decis sa faca acest experiment pe o femela de anaconda care avea o lungime de sase metri.

sarpele a incercat intr-o prima etapa sa fuga, dar, dupa ce a fost provocat de mai multe ori de Paul Rosolie- care a purtat un costum de protectie special creat, acoperit cu sange de porc-, a sfarsit prin a musca "momeala" si s-a
infasurat in jurul naturalistului american.

intrucat acesti pradatori, considerati cei mai mari serpi din lume, isi sufoca prada inainte de a o inghiti, Paul Rosolie a fost foarte repede imobilizat, apoi a observat ca nu-si mai simte bratele si a intrat in panica atunci cand a avut impresia ca acestea erau pe punctul de a fi fracturate.

In cele din urma, sarpele abia a avut timp sa isi deschida falcile pentru a inghiti casca de protectie a naturalistului, insa acesta a solicitat imediat interventia echipei sale pentru a fi eliberat din stransoarea animalului.
"I-am simtit maxilarul pe cap, sangele nu-mi mai circula prin maini, oasele mi se indoiau, a trebuit sa ies!", a declarat Rosolie la finalul emisiunii.

sarpele a fost eliberat in natura si a iesit cu bine din aceasta aventura, spre deosebire de imaginea postului Discovery, afirma jurnalistii de la huffingtonpost.fr.( sursa Mediafax)

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.