Friptura de porc este vedeta mesei festive de Crăciun, astfel că se regăsește în meniul de sărbătoare. În anumite situații, friptura de porc poate deveni ușor uscată, lucru nu tocmai plăcut. Pentru a evita acest lucru și a găti o friptură de porc fragedă și suculetă, atunci este suficient să folosești un singur ingredient. Acesta este secretul gospodinelor iscusite și care pregătesc mereu o friptură delicioasă pentru masa de Crăciun.
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret care face friptura de porc fragedă. Cum trebuie să procedezi?
Cu toate că friptura de porc nu pare o rețetă complicată, foarte multe gospodine întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre prepararea acesteia. Se întâmplă frecvent ca după prepararea termică, friptura de porc să devină tare și ațoasă, chiar dacă sunt respectați timpii de gătire, iar temperatura este setată corect. Dacă și tu faci parte din categoria celor care nu reușesc niciodată să obțină o friptură de porc fragedă, atunci trebuie să știi că există un ingredient secret care te poate ajuta
Secretul fripturii de porc fragede este, de fapt, un ingredient care este la îndemâna oricui și care cu siguranță se regăsește în aproape toate bucătăriile. Înainte de a prepara friptura de porc pentru masa de Crăciun 2021, presară deasupra cărnii bicarbonat de sodiu și las-o la frigider între 3 și 5 ore. Bicarbonatul de sodiu va acționa rapid și va face ca după preparare, carnea să fie fragedă și suculetă.
După ce se scurg cele 5 ore, spală carnea de porc bine, astfel încât să elimini bicarbonatul de sodiu. Condimenteaz-o apoi cu sare, piper și alte condimente care sunt pe placul tău și pune-o la cuptor. După gătire, friptura de porc va avea textura dorită și va fi atât de fragedă, încât aproape că se va topi în gură.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Ce să faci înainte de a pune friptura de porc la cuptor?
Există o mulțime de trucuri care pot fi aplicate în bucătărie atunci când vine vorba despre pregătirea fripturii de porc. Pe lângă bicarbonatul de sodiu care o face mai fragedă, există un lucru pe care ar trebui să îl facă toți cei care gătesc acest tip de carne
Citeste si: Cum se prepară cea mai bună friptură de porc la cuptor? Invitații vor fi uimiți de cât este de delicioasă
Ce trebuie să faci după ce scoți friptura de porc din cuptor?
Ultimul pas pentru a pregăti o friptură de porc fragedă și delicioasă este ca imediat după ce tava este scoasă din cuptor, carnea să fie lăsată să se „odihnească” preț de câteva minute. Dacă friptura de porc este tăiată cât încă este fierbinte, adică imediat după ce a fost scoasă din cuptorul încins, atunci aceasta se va întări imediat.