Ingredientul UCIGAS! Da gust mancarii, dar te OMOARA cu zile

Autor: Raluca Vitu

Prdusele alimentare din comert ascund, de cele mai multe ori,i aditivi extrem de periculosi, de care nu multi dintre noi sunt constienti.

Putini sunt cei care stiu la ce riscuri se supun atunci cand consuma alimente ce contin aspartam – E951. Acesta este o neurotoxina ce contine metanol, una dintre cele mai nocive otravuri metabolice.

Printre efectele nocive ale aspartamului se numara: insomnia, tulburari de vedere, auz si memorie, dificultati de concetrare si mentinere a atentiei, ameteli, oboseala si palpitatii, lipsa de calciu sau scaderea acuitatii senzoriale (miros, gust, pipait, sensibilitate la durere), gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale.

Mai mult, exista studii care au aratat ca E951 joaca un rol important in declansarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformatiilor si diabetului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aspartamul este un indulcitor folosit de obicei in diferite bauturi, datorita faptului ca are o putere de indulcire de 200 de ori mai mare decat cea a zaharului natural, dar si in guma de mestecat sau diferite alimente.