Îngrijorările băncilor se calmează pentru moment?

Autor: Bogdan Frațilă

Temerile legate de o escaladare a crizei bancare trec în plan secund. DAX este pregătit pentru noi creșteri.

Sursa: PixaBay

Temerile legate de o escaladare a crizei bancare trec în plan secund. DAX este pregătit pentru noi creșteri.

Temerile legate de o escaladare a crizei bancare trec în plan secund. DAX este pregătit pentru noi creșteri. Cu toate acestea, experții avertizează că incertitudinea și volatilitatea vor continua să însoțească piețele pentru o perioadă de timp. atenuarea îngrijorărilor legate de bănci va aduce noi creșteri de preț pentru piața bursieră germană. Brokerul IG evaluează în prezent acțiunile standard germane cu 0,4% mai sus, la 15.190 de puncte. La începutul săptămânii, DAX câștigase deja 1,1%, până la 15.128

de puncte. O creștere peste maximul de ieri (15.185 de puncte) ar putea oferi acum un nou impuls ascendent.

Investitorii DAX au în vizor 15.300 de puncte

Din punct de vedere tehnic, reperul de 15.300 rămâne în centrul atenției. Orice lucru sub această valoare nu reprezintă nimic mai mult decât o mișcare contrară în cadrul tendinței descendente generale. Pe de altă parte, o creștere peste 15.300

de puncte ar finaliza o formare de mic fond, care, la rândul său, ar putea pregăti baza pentru o tendință ascendentă.
Chiar dacă piețele s-au liniștit pentru moment după ce ieri dimineață a fost anunțată preluarea băncii prăbușite Silicon Valley Bank (SVB) de către banca americană First Citizens BancShares, teama de consecințele unei escaladări a crizei bancare nu a dispărut încă, mai ales în ceea ce privește SUA. La urma urmei, băncile regionale mici din SUA sunt cele care sunt responsabile în principal de acordarea de credite.
În cazul în care acestea se clatină, există amenințarea unei crize a creditelor cu consecințe economice devastatoare. Philip Jefferson, membru al consiliului de administrație al Fed, a declarat că stresul la nivelul băncilor mici ar putea afecta cel mai mult întreprinderile mici. Duminică, președintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, avertizase deja că problemele din sectorul bancar și posibilitatea unei crize a creditelor cresc probabilitatea unei recesiuni în SUA.

Piețele bursiere asiatice abia dacă au evoluat

"Această perioadă de incertitudine cu care ne confruntăm va continua probabil o perioadă de timp", a subliniat între timp Manishi Raychaudhuri de la BNP Paribas. "Nu am ajuns încă la capătul liniei". El a spus că se așteaptă ca volatilitatea de pe piețele globale să continue cel puțin încă un trimestru sau două. În această dimineață, piețele bursiere asiatice nu prea au un impuls pentru tranzacționarea DAX.

Cu puțin timp înainte de închiderea ședinței de tranzacționare de la Tokyo, indicele Nikkei, format din 225 de acțiuni, este puțin schimbat la 27.436 de puncte. Bursa din Shanghai are, de asemenea, o tendință laterală. Indicele celor mai importante companii din Shanghai și Shenzen pierde 0,1 la sută.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tranzacția pentru Silicon Valley Bank susține Wall Street

Vești ușor pozitive au venit de pe Wall Street. Ieri, preluarea SVB a atenuat temerile legate de noi falimente bancare. La începutul săptămânii, investitorii americani au fost deosebit de optimiști în privința acțiunilor bancare. Indicele Dow Jones al titlurilor blue chips a închis cu 0,6% mai sus, la 32.432 de puncte. Nasdaq, indicele Nasdaq, puternic tehnologic, a scăzut, în schimb, cu 0,5%, la 11.768 de puncte. Indicele general S&P 500 a câștigat 0,2%, la 3977 puncte.
La începutul tranzacțiilor valutare, dolarul a slăbit pe toate piețele. În paralel, euro a câștigat 0,1 la sută, la 1,0813 dolari. Tendința ascendentă a monedei comune europene de la jumătatea lunii martie rămâne intactă. Prețul unciei troy de aur în cursul dimineții este de 1958 dolari.
Începând de vineri și până luni inclusiv, este prevăzută penultima etapă a transferului datelor clienților Postbank, care aparține grupului Deutsche Bank, către o platformă informatică comună. În timpul ultimei etape, în jurul sfârșitului de an, clienții s-au plâns zile întregi de probleme majore în serviciile bancare online. Deutsche Bank le promite clienților Postbank servicii mai bune și o rezolvare mai rapidă a problemelor în cel de-al treilea val al viitoarei treceri tehnologice.

Citește și: Acțiunile băncilor scad în ciuda stimulării cu 84 miliarde de dolari!

Citește și: Banca Credit Suisse: UBS este în discuții pentru preluare!

Citește și: Silicon Valley Bank- Pe scurt ce se intampla si de ce afecteaza lumea