INGRIJORATOR: peste 35% dintre femeile din Romania au facut CEL PUTIN un avort

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 oct 2020, 22:00

Institutul pentru Politici Publice a prezentat miercuri rezultatele unui sondaj care indica faptul ca peste 35% dintre femeile din Romania au facut cel putin un avort.

Specialistii spun insa ca numărul femeilor cu vârste cuprinse între 18- 32 de ani care au făcut întreruperi de sarcină este în scădere faţă de anii precedenţi.

 

Ingrijorator este faptul ca 47% dintre femeile care au participat la sondaj au spus ca au făcut un control ginecologic mai rar de o dată pe an. 5% dintre ele au recunoscut chiar ca nu au mers niciodata la un control de specialitate.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

"Mai grav, cinci la sută spun că nu au fost niciodată la un control de specialitate, ceea ce este îngrijorător pentru starea de sănătate a femeilor, de unde şi incidenţa tot mai mare a cazurilor de cancer de col uterin", a declarat Radu Vladareanu, şeful Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Elias din Bucureşti.

 

Sondajul s-a desfăşurat în perioada 28 februarie- 10 martie 2012 pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 49 ani, având o eroare tolerată de +/-3 la sută.

Sursa: Mediafax.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.