„Inima artificială care poate „bate” 100 de ani!” Un grup de studenți din Iași au adus României marele premiu la o competiție din SUA

Autor: Laura Macovei

„Inima artificială care poate „bate” 100 de ani!” Un grup de studenți din Iași au adus României marele premiu la o competiție din SUA

Sursa: Facebook Filip Havarneanu

Un grup de tineri studenți din Iași au reșit o performanță incredibilă, reușind să câștige marele premiu la o competiție din SUA. În acest context, Filip Havârneanu a transmis un mesaj emoționant după reușita tinerilor.

Mai mulți tineri din Iași au reușit să câștige marele premiu la o competiție din SUA, revoluționând industria medicinei, dar și a artei, creând o inimă artificială care poate „bate” 100 de ani.

Un grup de studenți din Iași au câștigat marele premiu la o competiție din SUA

Cu această ocazie, politicianul Filip Havârneanu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Citește și: „Nu aș putea să trăiesc fără Oana” Momentele dificile prin care trece Viorel Lis. Fostul edil al Capitalei îi este recunoscător soției sale

„Inima artificială care poate „bate” 100 de ani, dezvoltată de studenții din Iași, a adus României marele premiu la o competiție în SUA!! Acești tineri au creat o inimă nouă care să reziste 100 de ani!

Nu pot să vă spun cât de mândru sunt de acești tineri care revoluționează știința într-o țară care nu investește în cercetare. Prototipul lor câștigător va putea să ofere o șansă nouă la viață tuturor celor care așteaptă un transplant de inimă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este o poveste reală despre excelența unei echipe de tineri de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iaşi, coordonată de oameni de excepție,” a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Robert, unul dintre participanții proiectului, suferă de o boală la inimă

Un alt lucru impresionant este faptul că Robert, unul dintre tinerii care au adus marele premiu în țară, suferă de o problemă la inimă și trăiește cu ajutorul unei valve mecanice.

Citește și: Jo nu își poate reveni după moartea Ronei Hartner! A publicat ultimele mesaje: „Îmi vine să îi scriu doar ei”

„Ce m-a emoționat cel mai tare este că Robert, unul dintre tinerii din echipa ieșeană, student la Bioinginerie, a vrut să fie parte a proiectului pentru a ajuta, pentru că și el trăiește cu o valvă mecanică la inimă.

Motivația acestor studenți este extraordinară și îi felicit pentru tot ce fac, le țin pumnii pe mai departe!

M-aș bucura să îi susțineți cu mesajele dumneavoastră și să îi încurajăm pe mai departe, fiindcă merită fiecare cuvânt de bine și multe felicitări!”, a mai scris Filip Havârneanu.

 

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul