Inspiratie si determinare: O tanara cu brat bionic canta tulburator la vioara

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 12 sep 2020, 18:00

Canta la vioara cu ajutorul unui brat bionic, face inot de performanta si, ca asistenta medicala, se ingrijeste de vietile celor care au nevoie de ajutor.

Manami Ito este dovada vie ca orice este posibil in viata. 

Era inca studenta si isi dorea sa devina asistenta medicala in anul 2004 cand, intr-o zi neagra de noiembrie, si-a pierdut bratul drept intr-un accident ingrozitor de masina. 

Insa amputarea bratului si limitarea sanselor de a isi indeplini visul de a deveni asistenta medicala nu au lasat-o fara speranta. Spiritul ei era inca intreg, iar vointa si pozitivismul varstei fragede la care se afla aveau  sa o determine sa meagra mai departe indiferent de cat de greu urma sa fie. 

Dupa multe luni de recuperare medicala psihica si fizica necesare pentru a se obisnui cu nou brat robotic, Manami a inceput sa isi recapete incredere in sine si sa isi reia ritmul normal al vietii. Inspirata de oamenii cu dizabilitati care pot practica atat de bine diverse sporturi, tanara s-a apucat de inot si s-a reintors la facultate pentru a-si finaliza studiile. In 2008 a castigat locul 4, la inot, in cadrul Jocurilor Paralimpice din Beijing, iar 8 ani mai tarziu, in 2012, a terminat pe locul 8 intr-o competitie de inot organizata la Londra. 

Mai mult decat atat, Manami Ito a devenit prima asistenta medicala cu un brat bionic din Japonia. 

Printre alte talente pe care si le-a exploatat cu succes dupa pierderea bratului se numara si cantatul la vioara. La inceputul lunii septembrie a acestui an, Manami a sustinut un recital impresionant, interpretand intr-un mod de-a dreptul emotionant piesa "Thread", de Miyuki Nakajima. Totul s-a intamplat in cadrul Centrului de cultura Takarazuka, din Japonia. 

 

 

Taguri: