Instanta a DECIS cine este VINOVAT de moartea elevei care a cazut de la etaj in timp ce se afla in excursie

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:06

Profesorul care a organizat o tabara pentru elevi olimpici anul trecut, cand o fata de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei a fost condamnat la inchisoare cu executare.

Dascalul trebuie sa plateasca si despagubiri familiei fetei. Un an si jumatate de inchisoare cu executare a fost sentinta dictata de judecatori pentru profesorul care avea obligatia sa-si supravegheze elevii. Numai ca dascalul poate contesta hotararea instantei, aceasta nefiind definitiva. Pe de alta parte, magistratii au decis ca profesorul care a organizat tabara din Busteni e bun de plata.

Trebuie sa plateasca familiei elevei peste 25 de mii de lei despagubiri materiale si 60 de mii de lei daune morale.

Cheltuielile judiciare, in valoare de peste 10 mii de lei, trebuie suportate tot de profesor, au mai stabilit judecatorii. La inceputul lunii ianuarie anul trecut, o adolescenta de 13 ani, eleva in clasa a VII-a, la o scoala din Bucuresti, a fost gasita in apropierea zidului vilei unde era cazata, in coma profunda si soc hipotermic, cu o temperatura a corpului de 19,5 grade.

Fata a fost dusa de urgenta la spitalul din Sinaia.

La scurt timp, eleva a facut stop cardio-respirator, insa medicii au reusit sa-i reporneasca inima. Intr-un final, dupa o serie de stopuri cardio-respiratorii, doctorii au declarat decesul. Adolescenta se afla, alaturi de alti 21 de elevi olimpici la matematica, intr-o tabara organizata de o asociatie nonprofit care apartine unui profesor pensionar.

Eleva medalia de argint, la faza nationala a olimpiadei de matematica. Profesorul gasit vinovat de moartea copilei nu mai are voie sa organizeze astfel de tabere scolare.
Raman, insa, si acum intrebari care nu si-au gasit inca raspunsurile: cum a ajuns fata pe fereastra camerei in care era cazata? De ce nu i-a observat nimeni lipsa? A ucis-o cineva, a fost un accident nefericit sau o sinucidere?

##VIDEO110257##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

 

Taguri: