Instrumentele unui mecanic auto bun

Author: B.M.

În lumea mecanicii, există multe instrumente de care vom avea nevoie, dar este adevărat că aceste instrumente vor depinde de activitatea pe care o vom face sau de meseria noastră.

Instrumentele ar putea fi împărțite în două categorii, instrumente mecanice manuale și instrumente mecanice non-manuale.
Instrumente mecanice manuale: sunt înstrumentele cele care folosesc doar forța musculară umană. Am putea include în această secțiune șurubelnițele, ciocanele, cheile etc.

- Instrumente mecanice non-manuale: sunt cele care utilizează o sursă de alimentare externă, în această categorie putând fi incluse, de exemplu, șurubelnițe pneumatice sau electrice, compresor, elevator auto, elevator vulcanizare, elevator 2 coloane, printre altele.

După ce am clarificat categoriile în care vor fi incluse toate instrumentele, este timpul să dezvăluim care sunt unele dintre cele mai utilizate instrumente.

Instrumente mecanice manuale

- Menghină: este fixată pe masa de lucru. Funcția sa este de a susține piesele de care ne vom ocupa. Este indicat, în cazul în care piesa este moale, să se pună carton sau lemn, pentru a nu lăsa urme pe ghearele menghinei.

- Clește: acest instrument este folosit pentru a ține piese mici atunci când trebuie pliate, tăiate și / sau sudate. Există multe tipuri diferite de clești. Cei mai tipici sunt cu vârful plat, rotund și universali.

-Clești de tăiere: au aceeași funcție ca foarfecele, dar se folosesc la tăierea firelor, cablurilor etc.

- Foarfece: funcția sa este de a rupe sau tăia un anumit material. Deoarece există multe materiale diferite, există și un tip de foarfece pentru fiecare tip de material.

- Foarfece pentru tăiat tabla: acest tip de foarfece este un tip special, deoarece taie doar tabla.

- Calibru: face măsurători relativ mici, de la centimetri la fracțiuni de milimetru etc.

- Ciocan: servește pentru a lovi, în acest fel o forță este transmisă unui alt element sau instrument. Ciocanul se folosește, de asemenea, la modificarea formei anumitor materiale.

- Baros: este un tip de ciocan, dar cu capul de lemn, nylon, cauciuc etc. Este de obicei folosit pentru a lovi materiale moi sau pentru a modela tabla.

-Ferăstraie manuale: sunt utilizate pentru tăiere. Există de diferite dimensiuni și diferite tipuri de dinți. Unele dintre ele se folosesc la tăierea lemnului moale, dur sau verde.

- Chei: utilizate pentru a strânge sau slăbi piulițele și șuruburile. Dintre cheile pe care le putem găsi pe piață, cele mai populare sunt cheile fixe, plate, pătrate, stea și mai ales cheile Allen, care sunt cele utilizate pentru șuruburile cu cap hexagonal interior.

Instrumente mecanice non-manuale

Strung: utilizat pentru construcția de piese, sub formă de conuri, cilindri etc.

Mașină de frezat: folosită pentru construirea de piese cu ajutorul cărora se pot realiza caneluri, mulaje, angrenaje etc.

Cricuri hidraulice: efectuează ridicări grele. De asemenea, se folosesc la restaurarea anumitor elemente auto.

Burghie: acestea perforează. De obicei sunt utilizate pentru repararea motoarelor sau plăcilor.

Voltmetru: este utilizat pentru controlul tensiunii și pentru rezolvarea problemelor legate de diagnosticul componentelor electrice ale vehiculului. O altă funcție a sa este de a verifica bateria și de a detecta dacă un cablu este defect sau există o conexiune defectuoasă.

Elevatoare: folosite pentru a ridica vehiculul cu scopul de a-l putea repara. Există diferite tipuri de elevatoare, de la cele cu o singură coloană, la cele cu două, patru și chiar foarfece. De obicei sunt electrice sau hidraulice.

Aceste instrumente sunt, probabil, cele care sunt cel mai des utilizate, dar repetăm că, în funcție de ce reparația care trebuie efectuată, veți folosi un instrument sau altul. Putem găsi, de asemenea, multe alte instrumente. Care credeți că lipsesc de pe această listă?

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.