Întâmpinarea Domnului 2022. Rugăciunea care ține problemele la distanță. Toți credincioșii trebuie să o spună pe 2 februarie

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 02 nov 2022, 02:40

Rugăciunea care se rostește de Întâmpinarea Domnului 

Sursa: pexels

Este mare sărbătoare în calendarul creștin ortodox pe 2 februarie 2022. La această dată, credincioșii prăznuiesc Întâmpinarea Domnului și există o rugăciune puternică ce ar trebui rostită astăzi.

Cea mai mare sărbătoare a lunii februarie 2022 este Întâmpinarea Domnului. Această zi este marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, tocmai pentru a-i sublinia importanța. Iată ce rugăciune ar trebui să rostească toți credincioșii pe 2 februarie.

Rugăciunea puternică ce se spune pe 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului

Este zi de sărbătoare pe 2 februarie, un moment în care credincioșii își pot întoarce fața către credință.

Se spune că rugăciunile rostite astăzi sunt foarte puternice și îi pot proteja pe credincioși de rele. În plus, rugăciunea care se spune de Întâmpinarea Domnului le aduce credincioșilor liniște sufletescă, armonie în familie și mult noroc, astfel că trebuie rostită pe 2 februarie, atunci când în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule Unule Născut și Cuvântul lui Dumnezeu, Care mai înainte ai fost văzut de prooroci, ca prin oglindă, în ghicitură și mai pe urmă, în aceste zile, Te-ai născut nestricat cu trupul din Preasfânta Fecioară

Maria și în a patruzecea zi, în locul cel sfânt, întru întâmpinarea întregii lumi, Te-ai arătat ca Prunc, purtat în brațele Dreptului Simeon pentru mântuirea tuturor celor din Adam! Cât de proslăvită și de prealuminată este aducerea Ta în brațele Născătoarei de Dumnezeu în biserica Domnului și Întâmpinarea Ta de către bătrânul Simeon. Astăzi cerurile se veselesc și pământul se bucură de venirea Ta, Dumnezeule, de venirea Dumnezeului și Împăratului nostru.
De demult Moise s-a urcat în munte ca să vadă slava Ta, dar nu a putut să-Ți vadă fața Ta, pentru că i-ai arătat doar spatele. În această zi prealuminoasă a întâmpinării Tale, Tu Te-ai arătat pe Tine Om, strălucind de nespusă dumnezeiască Lumină, ca împreună cu Simeon să Te vedem față către față, să Te pipăim cu mâinile și să Te primim în brațele noastre ca să Te cunoaștem pe Tine ca Dumnezeu venit în trup.
Pentru aceasta proslăvim nespusă coborârea Ta și marea Ta iubire de oameni, că prin venirea Ta ai dăruit acum bucurie cerească neamului omenesc căzut de demult în păcat. Că Tu prin dreapta Ta judecată ai izgonit pe strămoșii noștri din raiul desfătării în lumea aceasta, iar acum ne-ai miluit și iarăși ne-ai deschis locașurile cerești și ai prefăcut plânsul nostru întru bucurie, iar Adam nu se mai rușinează pentru neascultare și nici nu se va mai ascunde de la fața Ta, fiind chemat de Tine, pentru că Tu ai venit acum ca să iei asupră-Ți păcatele lui, să-l speli cu sângele Tău și
să-l îmbraci pe el, gol fiind, în haina mântuirii, în podoaba veseliei și să-l înfrumusețezi pe el, ca pe un mire. Iar pe noi, pe toți, care prăznuim dumnezeiasca Ta întâmpinare, învrednicește-ne ca împreună cu fecioarele înțelepte să Te întâmpinăm pe Tine, Mirele nostru Ceresc, cu candelele credinței și curăției aprinse să privim cu ochii credinței dumnezeiasca Ta față, să Te purtăm în inimi, în toate zilele vieții noastre, ca să ne fii nouă Dumnezeu și noi să fim poporul Tău.
Iar în slăvita și înfricoșătoarea zi a venirii Tale, când toți sfinții vor ieși în văzduh pentru marea Ta întâmpinare, învrednicește-ne și pe noi să Te vedem, și astfel pururea cu Domnul vom fi. Slavă milosârdiei Tale, slavă Împărăției Tale, slavă purtării Tale de grijă, Unule iubitorule de oameni, că a Ta este împărăția și puterea și slava, împreună cu Cel fără de Început al Tău Părinte și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”
, aceasta este cea mai puternică rugăciune care se rostește pe 2 februarie, atunci când este sărbătorită Întâmpinarea Domnului, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alimentul care este interzis pe 2 februarie, de Întâmpinarea Domnului 2022. Ce nu ai voie să mănânci în această zi sfântă. Tradiții, superstiții și obiceiuri

Întâmpinarea Domnului 2022. Ce reprezintă această sărbătoare?

Cea mai importantă sărbătoare a lunii februarie este Întâmpinarea Domnului, prăznuită pe 2 februarie. Întâmpinarea Domnului face parte din categoria sărbătorilor cu cruce roșie. Aceasta amintește de momentul în care Iisus Hristos a fost dus la Templu de către Fecioara Maria și Iosif. Acolo, el a fost întâmpinat de Simeon și de prorocița Ana.

Întâmpinarea Domnului se sărbătorește în fiecare an, la 40 de zile de la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.  

Citeste si: Calendar creștin ortodox, 2 februarie 2022. Azi e Întâmpinarea Domnului! Ce reprezintă această mare sărbătoare, cu cruce roșie!