Întâmplare groaznică într-o clinică din Spitalul Județean din Timișoara! Un pacient a ars pe masa de operație

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 01 ian 2023, 10:20

Întâmplare groaznică într-o clinică din Spitalul Județean din Timișoara! Un pacient a ars pe masa de operație

Sursa: PixaBay

Un bărbat a luat foc pe masa de operație într-o clinică din Spitalul Județean din Timișoara. Nu se știe cum a avut loc tragicul incident, dar se fac cercetări pentru a stabili cauzele, potrivit RTV.

Un pacient a luat foc pe masa de operaţie într-o clinică de la Spitalul Județean din Timișoara. Bărbatului trebuia să i se extirpe o tumoare. Nu se cunosc cauzele incidentului, dar se fac cercetări pentru a stabili cum a avut loc o asemenea tragedie. 

Un pacient a luat foc pe masa de operaţie la Spitalul Județean din Timișoara. Urma să îi fie extirpată o tumoare

Pacientul în vârstă de 84 de ani era pe masa de operaţie atunci când, din cauze încă necunoscute, a izbucnit în flăcări. Doctorul a încercat să-l ajute, dar s-a ars și el la mână, iar pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală, inclusiv pe faţă. Bărbatul este acum intubat și este ferit de orice posibil pericol. 

Conform primelor informaţii, focul ar fi apărut din cauza unei reacţii chimice între substanţele folosite de medici şi oxigen.

Deocamdată, se fac cercetări pentru a stabili cauza exactă a tragediei.

Citeste si: Breaking News: Incendiu puternic la marginea Capitalei. Mesaj Ro-Alert transmis bucureștenilor! Traficul rutier a fost blocat în zona Glina

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Potrivit România TV, în decembrie 2019 a avut loc o întâmplare similară la Spitalul Floreasca din București, unde o femeie în vârstă de 66 de ani, care avea cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operații după ce un chirurg ar fi

ales în mod eronat substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a fost cuprinsă de flăcări.

Operația era condusă de medicul Mircea Beuran, care a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020, după ce o cercetare administrativă a demonstrat că, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, a fost vorba despre o eroare umană, mai spune RTV.

Citeste si: Incendiu la Spitalul Județean Suceava. Peste 300 de pacienți, printre care 100 de copii, au fost evacuați de urgență

Mircea Beuran era șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca de aproape 20 de ani, iar după ce a fost sancționat, a făcut plângere în instanță pentru a i se reoferi funcția.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au oferit dreptate medicului, care a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca.

Mircea Beuran a trebuit, astfel, să fie repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri în salariile pentru lunile în care a fost suspendat, potrivit informațiilor transmise de România TV.