Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 19 aug 2024, 23:41
oameni care asteapta trenul Foto(5)

Mii de călători au trăit clipe de coșmar cu trenurile CFR

Sursa: Pexels.com

Ziua de duminică, 18 august, a fost marcată de întârzieri masive ale trenurilor CFR. Călătorii au trebuit să aștepte ore în șir în căldura insuportabilă, iar unii dintre ei au pierdut trenurile de legătură.

Duminică după-amiază mai multe trenuri operate de Căile Ferate Române (CFR) au avut întârzieri foarte mari pe litoralul românesc, ceea ce a creat un disconfort major turiștilor care se întorceau din vacanță.

Ce întârzieri au avut trenurile CFR și prin ce situații au trecut călătorii

În jurul orei 17:05, tabela din Gara Constanța indica o întârziere de 45 de minute pentru trenul R8810, care ar fi trebuit să preia turiștii din Gara Neptun la ora 15:40 și ar fi trebuit să ajungă în Constanța în jurul orei 16:52.

Tot la ora 17:05, același panou anunța o întârziere de 30 de minute pentru trenul R8812, care ar fi trebuit să fie în Neptun la 16:08, iar în Constanța la 17:25. Ulterior, intervalul de întârziere a acestui tren s-a prelungit la 100 de minute, astfel că oamenii au trebuit să îl aștepte în jur de o oră și jumătate de la termenul indicat pe bilet.

Aceste întârzieri nu doar le-au creat un mare disconfort călătorilor, care au trebuit să aștepte în căldura insuportabilă de pe peron, ci i-au pus și în situații dificile, întrucât mulți dintre ei ar fi trebuit ca, din Gara Constanța, să se îmbarce în alte trenuri pentru a ajunge acasă. 

Citește și: CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren

Spre exemplu, unii oameni care călătoreau în direcția Neptun- Călărași Sud, cu schimbare în Constanța, au pierdut trenul direct de pe ruta Constanța- Călărași Sud, cu plecare la 18:56 din Gara Constanța, din cauza întârzierii de 100 de minute a trenului R8812, care a ajuns în Constanța abia în jurul orei 19:10.

Pentru cei care călătoreau spre Călărași sau Slobozia, ultima variantă a fost trenul IR1914, de la ora 20:00, pe ruta Constanța- Sibiu, din care ar fi trebuit să se debarce la Gara Ciulnița, pentru a lua trenurile de

legătură spre destinațiile lor finale. Însă situația a devenit din nou una complicată, întrucât și acest tren a avut o întârziere totală de 50 de minute.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Călătorii au fost supuși unui adevărat calvar

Conform angajaților de la biroul de informații din Gara Constanța, personalul din trenul întârziat avea obligația să transmită întârzierea în dispecerat și să solicite decalarea orei de plecare a trenurilor de legătură din Ciulnița. Însă lucrurile nu au stat în acest fel. Deși călătorii le-au cerut acest lucru compostorilor, odată ajunși în gara din Ciulnița, trenurile de legătură spre Călărași și Slobozia erau deja plecate.

Ba mai mult, din cauza întârzierilor masive, un număr semnificativ de călători, care, la rândul lor, și-au pierdut trenurile, au fost nevoiți să cumpere bilete cu suprataxă, fără loc, la ultimele trenuri către destinațiile lor. Astfel, aceștia au trebuit să stea ore în șir în picioare, cu bagajele între vagoane.

Citește și: Locomotiva unui tren de persoane a luat foc lângă Oradea: Călătorii au fost evacuați în siguranță

Pentru majoritate turiștilor, calvarul s-a terminat în jurul orei 23:45, când trenul a ajuns la Gara de Nord din București. Însă pentru cei care au optat să ia autobuzul până acasă, a început o nouă aventură, întrucât, după închiderea gurii de metrou la ora 23:00, restul mijloacelor de transport în comun s-au supraaglomerat.

 


Episodul 51 al serialului turcesc “Vinovați de iubire” este difuzat la Kanal D joi,11 septembrie 2024. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.