INTERVENTIE CU SUCCES! Medicii veterinari au reusit sa indeperteze o TUMORA GIGANT unei leoaice de la gradina zoologica VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 09 nov 2020, 15:40

Leoaica Adela a fost separata inca de ieri de ceilalti lei.

Nu a primit mancare timp de 12 ore si a fost pregatita pentru interventia chirurgicala. Chiar daca nu a mai stat la un loc cu ceilalti lei, animalele au simtit ca se intampla ceva si toata ziua au fost foarte agitate. Cum operatia se anunta una foarte dificila, reprezentantii gradinii zoologice din Galati au cerut ajutorul specialistilor de la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti.

O echipa foarmata din medic anestezist, chirurgi, dar si din studenti la Medicina Veterinara au discutat mai bine de doua ore inainte pentru a stabili toate detaliile unei operatii foarte dificile.
Dupa ce a fost anesteziata, Adela a intrat in operatie. Dupa aproape doua ore, medicii au reusit sa-i extirpe tumora care cantarea 6 kg.

" A fost o tumora extrem de voluminoasa care a cantarit 6 kg, destul de aderenta de tunica abdominala, destul de vascularizata, insa consider ca interventia chirugicala a fost o reusita", a declarat Prof. dr. Alexandru Diaconescu, seful clinicii de Obstetrica-Ginecologie din cadrul Facultatii de Medicina Vetrinara Bucuresti.


Greul nu a trecut inca pentru Adela! Va urma o serie de tratamente, dar cel mai important este rezultatul anatomo-patologic al tumorii. Leoaica Adela s-a nascut in captivitate, la Galati in anul 2001 si tot in captivitate a nascut de doua ori.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.