Intervenţii estetice pentru menţinerea tinereţi prin injectarea de botox!

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 03 dec 2018, 14:03

Un chip deosebit, cu trăsături frumoase şi bine conturate, care îşi păstrează fermitatea peste timp este idealul oricărei femei.

A avea un chip mereu tânăr şi natural reprezintă o dorinţă pentru multe femei. În acest sens, pentru a vă ajuta să amânaţi efectele îmbătrânirii, la ora actuală există numeroase clinici şi proceduri estetice minim invazive, cu rezultate remarcabile şi spectaculoase. Folosirea de injecţii cu botox diluat este una dintre metodele cele mai apreciate şi eficiente în dobândirea unui chip tânăr şi a unui zâmbet de invidiat.

Injectările cu toxină botulinică reprezintă una dintre cele mai utilizate metode de tratare a ridurilor. În ultimul deceniu, acest tratament a câştigat foarte multă popularitate, mai ales pentru că oferă rezultate excelente.

Însă trebuie să ţinem cont de faptul ca aceste ezultatele sunt, bineînţeles, influenţate şi de calitatea produsului utilizat. De aceea pentru efecte vizibile şi de mai lungă durată folosiţi numai produse de cea mai bună calitate.

Cand vorbim despre marire buze, specialiştii Clinicii Dr. Calu folosesc doar produse recunoscute pentru calitatea acestora şi care şi-au dovedit eficienţa!

Rezultatul durează de la 3 până la 6 luni, iar studiile clinice atestă faptul că această substanţă nu creează reacţii adverse decât foarte rar şi este foarte bine tolerat de către organism.

Ce este  botox-ul şi pentru ce se foloseşte în sfera procedurilor de înfrumuseţare? 

Toxina botulinica, Botox cum impropriu i se mai spune, este o neurotoxină de natură proteică, de origine bacteriană, care acţionează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi, de la creier la muşchi. Toxina botulinica este produsă de Clostridium botulinum care în trecut, prin intoxicaţiile alimentare produse, era considerată extrem de periculoasă. În prezent ea este folosită în diluţii foarte mari în medicină, ca medicament relaxant muscular.

Totuşi, este important de ştiut că toxina botulinică continuă să fie şi astăzi cea mai toxică substanţă cunoscută.

În prezent toxina botulinica este cea mai apreciată substanţă care se foloseşte pentru tratamentele estetice de reducere a ridurilor. Există numeroase branduri ce produc această toxină. Nu toate sunt extrem de bune. Când decideţi să începeţi această procedură luaţi-le în calcule pe cele mai sigure de pe piaţa românească.

Toxina botulinică se poate injecta în mai multe zone ale feţei, cu scopul  de tratare a ridurilor, în mod special a ridurilor de expresie ce se accentuează odată cu trecerea timpului. Zonele unde se poate injecta această substanţă de botox sunt:

ridurile de pe frunte 

zona dintre sprâncene

în sprâncene 

în partea superioară a nasului 

în ridurile din colţul exterior al ochilor 

în liniile de la colţul buzelor

în gât şi linia mandibulară

în bărbie

După injectarea cu botox, efectele estetice durează între 3 şi 6 luni. Durata variabilă de acţiune depinde de mai mulţi factori, printre care vârsta, gravitatea problemei şi genetica fiecărui pacient.

Cum se desfăsoară procedura de injectare cu  botox?

Cu minim o săptămână înaintea intervenţiei, pacientul nu trebuie să urmeze tratamente anticoagulante, antiinflamatoare nesteroidiene sau diete cu suplimente de vitamina E care cresc riscul de sângerare şi hematom. 

Înainte de începerea procedurii de injectare a toxinei botulinice medicul dermatolog stabileşte punctele de injectare şi dozele corespunzătoare de botox, apoi tenul este demachiat şi dezinfectat. Pentru persoanele sensibile se poate folosi o variantă de anestezie de contact. Înainte şi după injectare se aplică gheaţă, care reduce riscul de echimoze (vânătăi). 

Injectarea propriu zisă este o procedură care durează câteva minute, dar efectul vizibil apare abia după câteva zile, instalându-se progresiv şi devenind complet după 14 zile de la intervenţie. Pacientul se poate întoarce la activităţile normale imediat după injectare sau după 2-3 ore de repaus cu gheaţă aplicată local, dar va evita în următoarele zile masajul local, expunerea la soare, sauna şi efortul fizic.

După intervenţie pot apărea uşoare semne de inflamaţie, roşeaţă, edem, durere, dar sunt trecătoare. Dacă se produce un mic hematom  prin lezarea unui vas de sânge în momentul pătrunderii acului, el se va resorbi în 6-8 zile.

De ce să apelaţi la acestă procedură estetică?

Pentru a vă menţine mereu tânără şi frumoasă şi pentru a amâna efectele îmbătrânirii. Puteţi apela  la această procedură încă de la primele semne. Procedura este folosită mai ales în cazul persoanelor tinere (28-30 de ani) pentru a amâna apariţia sau agravarea ridurilor de expresie. În cazul în care tratamentul este început suficient de devreme şi este repetat la fiecare 3-6 luni, persoanele care beneficiază de el pot amâna intervenţiile estetice mai invazive şi pot păstra aspectul tânăr al pielii. 

Tratarea ridurilor de expresie cu toxină botulinică în Clinica Dr. Calu?

În momentul în care decideţi să apelaţi la tratamentul cu o substanţă pe bază de botox, puteţi alege cu încredere unul dintre specialiştii noştri pentru a efectua în siguranţă intervenţia. Acesta vă va consulta cu grijă şi vă va oferi toate informaţiile necesare pentru a decide împreună care zone vor beneficia de intervenţie şi ce cantitate de substanţă va fi folosită. Medicii noştri recomandă folosirea unei cantităţi mai mici de substanţe la început pentru a obţine un aspect natural, modificând doza după prima injectare, în funcţie de preferinţele pacientului.

A doua consultaţie va avea loc la o lună de la intervenţia iniţială. Atunci pot fi analizate efectele tratamentului şi se poate realiza al doilea tratament, în funcţie de nevoile şi doleanţele dumneavoastră.

Injectarea cu toxină botulinică reprezintă un mod sigur şi eficient de a lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, de aceea nu ezitaţi să solicitaţi o consultaţie la Clinica de chirurgie estetică Dr. Calu.

 

Taguri:

Urmează probe de foc la ”Insula de 1 milion”. Cosmin Cernat va face un anunț extrem de important în ediția de sâmbătă, 25 mai!