Cu abilitatea unui pictor și sensibilitatea unui artist, Alexandru Abagiu, noul jurat de la „Bravo, ai stil!”, a fost numit unul dintre cei mai buni make-up artiști din Europa de către Make- Up Artist Magazine.
Ce își dorea Alexandru Abagiu să devină în copilărie
Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului kanald.ro, Alexandru Abagiu, unul dintre cei mai buni make-up artiști din România, recunoscut și la nivel internațional, a vorbit despre cum pasiunea pentru artă, culoare și creație pe care a avut-o încă din copilărie i-a purtat pașii către această meserie.
Ce îți doreai să devii cand erai mic? Cum ai ales meseria de make-up artist?
„Când eram mic, meseriile cel mai preponderent întâlnite în discursul nostru, și aici mă refer și la fratele meu mai mic, erau medic și avocat. Totul a început de la pictură. Încă de mic, am fost înscris la concursuri și expoziții internaționale, fapt care m-a focusat foarte mult către partea artistică. De-aici și până la machiaj a fost doar un pas, având în vedere că nu fac altceva in prezent decât să mă joc pe fețe cu pensule și « vopsea scumpă»,
De-a lungul timpului, acesta a urmat numeroase cursuri și specializări în țară și în străinătate în domeniul beauty, dar este și licențiat în Relații Publice și Comunicare, absolvind această facultate în cadrul Universității București.
În ceea ce privește arta makeup-ului, Alexandru Abagiu consideră că nu există reguli în ceea ce privește machiajul și că totul ține de creativitate. Totul ține de viziune, artă, și cel mai important, frumusețea interioară și exterioară.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Ce sfaturi are Alexandru Abagiu pentru cei care își doresc să devină make-up artiști
În ceea ce privește calitățile pe care ar trebui să le aibă un viitor make-up artist, Alexandru Abagiu consideră că, pe lângă înclinația către această zonă, este nevoie de o continuă învățare și dezvoltare personală în sfere de interes precum arta, sculptura, pictura și arhitectura. Un curs de bază de câteva săptămâni nu este suficient și nu te poate transforma într-un make-up artist.
„Cred că trebuie să fie perseverenți, să își devolte o cultură şi acuitatea vizuală, să încerce să aducă în profesia lor cat pot ei de mult din alte sfere. Stiu că în ziua de astăzi sursa principală de inspirație vine din zona de Social Media/ Instagram/ Tiktok, însă machiajul poate fi influențat de foarte multe alte sfere de interes cum ar fi: artă sculptură, pictură, arhitectura, dans, teatru, fotografie, arte stradale, ink art, graffiti.
Așa că păstrați pe cat posibil mintea deschisă, vizitați muzee, călătoriți cat puteți de mult și încercați să vă dezvoltați personal pentru a putea înțelege mai bine nevoile clientului din fața voastră. Cu siguranță nu te poți numi make-up artist după un curs de bază de o săptămână, două, trei. Nivelul de artist îl ating cu siguranță doar cei care au deja o înclinație către această zonă și care își antrenează cel mai important « mușchi» al corpului nostru și anume « creierul», a explicat Alexandru Abagiu.