Întorsătură de situație în cazul răpirii copiilor lui Adrian Marițan! Avocatul Adrian Cuculis consideră că milionarul ar fi vrut să-i însceneze totul fostei soții: „Miroase a ceva contrafăcut”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 17 oct 2024, 15:22

Adrian Cuculis a vorbit despre cazul copiilor lui Adrian Marițan

Sursa: Captură KANAL D

Cazul dispariției copiilor milionarului Adrian Marițan a captat atenția publicului, după ce aceștia au fost dați dispăruți pe 14 octombrie și găsiți pe 17 octombrie. Chiar dacă au fost găsiți, ancheta se adâncește din ce în ce mai mult, întrucât există suspiciunea că răpirea micuților ar fi fost orchestrată chiar de tatăl lor.

În timpul anchetei, suspiciunile asupra modului în care au decurs evenimentele au crescut, mai ales după apariția unui videoclip în care copiii lui Adrian Marițan o acuzau pe mama lor de răpire. Cu toate acestea, există întrebări legate de autenticitatea filmării și de cine ar fi putut-o realiza. În prezent, copiii se află la tatăl lor, însă circumstanțele cazului sunt încă neclare.

Adrian Cuculis dezvăluie că Adrian Marițan a încercat să-și manipuleze copiii

În cadrul emisiunii „Follow us!”, prezentatoarele Ilinca Vandici și Teo Trandafir au discutat pe larg cu avocatul Adrian Cuculis despre acest caz și au ridicat semne de întrebare cu privire la veridicitatea acuzațiilor din videoclip și la rolul tatălui în această situație.

„Roxana, degeaba i-ai pus pe oamenii ăştia să ne ia să ne ducă la tine. Noi nu vrem la tine.

Oamenii ăştia ne-au minţit că ne duc la tati, dar de fapt la tine au vrut să ne ducă”, 
au spus Antonio, Rania și Raisa într-un clip apărut pe data de 15 octombrie, trimis de tatăl lor poliției.

Teo Trandafir a observat că videoclipul pare suspect: „Mie mi se par îndemnați, dar eu nu-s psiholog, nu-mi dau seama dacă cineva i-a pus să facă asta.

(...) E cusută, cumva, cu ață de alte culori”.

Citește și: Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marițan au fost găsiți! Unde se află aceștia și ce acuzații îi sunt aduse tatălui

Adrian Cuculis a adus în discuție o posibilă manipulare din partea tatălui și a susținut că lucrurile sunt foarte complicate: „Este o mega întorsătură, pentru că lucrurile nu sunt deloc simple aici, pentru că situația s-a prezentat ca și cum tatăl ar fi fost o mega victimă în societate”.

Avocatul a subliniat că tatăl copiilor a fost acuzat de alienare parentală, adică de înstrăinarea copiilor față de mama lor: „Acești copii au fost, practic, luați de la mama lor (n.r. de unde locuiau cu ea în Spania). Ulterior, după ce mama lor a făcut plângerea de rigoare, instanța din România a venit și a spus: ”Tatăl este un manipulator, tatăl a venit și a alienat parental copiii, i-a înstrăinat părintește față de mama lor””.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?

Urmăriți totul în materialul video de mai jos:

Adrian Cuculis consideră că Adrian Marițan a încercat să-i însceneze fostei soții răpirea copiilor

Adrian Marițan, tatăl copiilor, avea un ordin de protecție emis atât pentru copii, cât și pentru mamă, ordin pe care se pare că l-a încălcat. Avocatul Adrian Cuculis a subliniat că videoclipul prezentat nu sugerează că acești copii ar fi fost răpiți de persoane străine, ci mai degrabă că ar fi fost influențați să facă anumite declarații.

„În opinia mea, văzând și filmulețul pe care voi l-ați prezentat și figurile copiilor, care nu păreau niște copii răpiți de niște persoane străine care să le facă ceva rău, nu erau niște copii, cumva, constrânși, poate că au fost constrânși să spună ceea ce au spus, dar nu constrânși din alte puncte de vedere”,  a spus avocatul.

Adrian Cuculis a mai subliniat că, pe baza hotărârii judecătorești în care se arată că milionarul a făcut tot posibilul să o denigreze pe mamă și să îi îndepărteze pe copii de ea, nu îi poate da crezare tatălui: „Atâta vreme cât eu am hotărârea asta judecătorească și știu clar ce scrie în ea, că tatăl a alienat parental copiii, că, practic, a făcut tot ce i-a stat în puteri să o denigreze pe mamă și să ia copiii ăștia de lângă ea, nu pot să-l cred pe domnul Marițan”.

Citește și: Ce pedeapsă ar putea primi „Șacalul” dacă se dovedește că NU avea discernământ în momentul comiterii crimelor. Avocat Adrian Cuculis: „Una e să ai o personalitate mixtă, dublă, tulburare de comportament”

Astfel, ancheta continuă, iar autoritățile au de descoperit dacă videoclipul a fost într-adevăr manipulat și dacă tatăl ar fi înscenat răpirea: „În opinia mea, miroase a ceva contrafăcut, a ceva manevrat și a ceva care duce, mai degrabă, către rele tratamente aplicate copiilor, dacă tatăl i-a pus să facă așa ceva. Organele de urmărire penală au de descoperit treaba asta”.

În plus, această suspiciune este întărită de acuzațiile aduse de fiul cel mare al lui Adrian Marițan, care, într-un clip postat pe rețelele sociale, a susținut că tatăl a plănuit răpirea lui Antonio, a Raniei și a Raisei.