Întorsătură de ultim moment! Florin Cîțu vine cu noi informații despre relaxarea măsurilor. Revine sau nu România la normalitate de la 1 iunie?!

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 23 apr 2021, 15:26
Revine sau nu România la normalitate de la 1 iunie
Sursa: Facebook

Vestea că măsurile se vor relaxa de la 1 iunie și că vom putea reveni la normalitate i-a bucurat pe români. Mai ale, că premierul a avansat această dată ca fiind momentul în care restricțiile se vor relaxa. Florin Cîțu a venit cu noi informații pentru români.

Vestea că România ar putea reveni la normalitate de la 1 iunie a fost îmbrățișată cu entuziasm de românii care și-au făcut planuri pentru această vară. Florin Cîțu a venit cu noi informații despre relaxarea măsurilor și îi anunță pe români de ultimele schimbări. Revenim sau nu la normalitate de la 1 iunie?

România revine la normalitate de la 1 iunie?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că data de 1 iunie nu trebuie să fie supraevaluată. Totodată, premierul Florin Cîțu pare că și el își schimbă părerea.

Șeful Guvernului așteaptă acum propuneri din partea comitetului interministerial cu privire la renunțarea la măsurile de prevenție impuse pe perioada pandemiei de COVID-19.

”1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați! Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare! Deci să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală.

Nu va fi!”,
a declarat Klaus Iohannis.

Replica premierului nu a întârziat să apară după declarația făcută de Președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Anunțul mult așteptat de toți românii! Renunțăm la masca de protecție?! Premierul Florin Cîțu a dat vestea

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Premierul României: ”Nu revenim 100% de la 1 iunie, asta este clar!” 

Premierul Florin Cîțu a declarat că data de 1 iunie nu rămâne o dată fixă pentru relaxarea măsurilor, ba chiar a afirmat că nu vom reveni la normalitate la începutul verii.

”Are dreptate și președintele, am dreptate și eu. Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate.

Nu revenim 100% de la 1 iunie, asta este clar! Dar vom arăta primul pas ce putem face când vom avea o rată de infectare de 3,5 la sută și apoi putem să discutăm și despre pașii următori. La 1 iunie e cam devreme sa renunțăm la mască”, a declarat și Florin Cîțu.

Românii mai au parte de încă o schimbare. Destinațiile de vacanță precum Grecia și Maldive au fost adăugate pe lista galbenă.

Astfel, românii care decid să meargă totuși în vacanță, vor trebui să stea 14 zile în carantină. Cei care au primit cele două doze de vaccin vor scăpa de aceste măsuri, precum și cei care s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele 90 de zile, fie stau în țara noastră mai puțin de 3 zile și prezintă un test negativ. 

Tot pe lista galbenă sunt Statele Unite, Canada, Germania şi Elveţia.

În schimb, iese de pe această listă Republica Moldova.

Citeste si: Vești bune pentru români! S-ar putea renunța la carantina de noapte, iar masca nu va mai fi obligatorie. Când se vor ridica aceste măsuri