Întorsătură neașteptată în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Avocatul tânărului spune că este nevinovat

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 20 dec 2021, 16:27

Întorsătură neașteptată în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Avocatul tânărului spune că este nevinovat

Întorsătură neașteptată în cazul tânărului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași. Avocatul acestuia spune că este nevinovat și nu a încercat să fugă din țară.

Avocatul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași spune că tânărul nu a încercat să fugă din țară și că își cumpărase biletele pentru vacanța la Roma cu mult timp înainte, ba chiar avea și bilete de întoarcere în România.

Întorsătură neașteptată în cazul studentului marocan acuzat de dubla crimă de la Iași

Tânărul suspectat pentru uciderea celor doi studenți din Iași va fi adus în România pe data de 21 decembrie. Acesta a fost prins zilele trecute la Roma, acolo unde se afla în vacanță alături de

iubita lui, orginiară tot din Maroc.

Avocata studentului marocan susține ca acesta nu are alte atecedente penale și provine dintr-o familie înstărită.

„Dacă am reuşi să identificăm mobilul crimei, cu siguranţă că s-ar face lumină mult mai repede în acest caz. Din păcate, până acum nici oficialităţile, nici noi n-au reuşit să identificăm care ar fi un presupus mobil al crimei.

Clientul meu face parte dintr-o familie înstărită de medici şi de avocaţi din Maroc. Nu probleme financiare ar fi fost la mijloc. Nu este cunoscut în anturajul consumatorilor sau al traficanţilor de droguri. E o persoană fără antecedente penale, înscrisă la studii, cu un trecut şi o moralitate ireproşabilă. Nu ştiu care ar putea fi mobilul şi nici din partea autorităţilor n-am auzit”, a

explicat avocata suspectului de dublu omor.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Studentul marocan nu neagă că a luat parte la o petrecere în casa celor două victime

Avocata a mai fost întrebată de ce anchetatorii români îl consideră suspect pe tânărul marocan. Aceasta a afirmat că Ahmed Sami El Bourkadi „a fost văzut în perimetrul casei victimei exact la data presupusei fapte”. 

”Totodată, se pare că victima ar fi trimis unor cunoscuţi de-ai săi nişte poze cu prilejul unei petreceri pe care ar fi dat-o în locuinţă, la care era prezent şi clientul meu.

Clientul meu nu a negat în niciun moment faptul că ar fi fost acolo. Într-adevăr la data respectivă, el susţine că a fost acolo, şi-ar fi uitat un hanorac în casa victimei. Spune că într-adevăr îl cunoaşte pe cetăţeanul marocan şi tangențial, din vedere, o ştia şi pe Vanessa, dar nu a interacţionat cu ea”, a precizat Raluca Andrei, avocata tânărului.

Citeste si: Dublă crimă în Iași! Anchetatorii au declarat că victimele nu au fost arse. Suspectul este în continuare căutat

Tânărul marocan își cumpărase bilete cu o lună în urmă să plece la Roma

Imediat după declanșarea anchetei în cazul dublei crime de la Iași, la audieri au fost duși doi suspecți, însă  din lipsă de probe au fost eliberați. Ancheta a mers apoi spre un alt autor al crimei, un cetățean marocan cu pașaport canadian, care a dispărut după crime.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a cerut arestarea în lipsă a lui Ahmed Sami El Bourkadi.

Autoritățile spun că tânărul a căutat cu orice preț să fugă din țară cât mai repede după comiterea dublei crime. Însă, datele obținute între timp arată altceva. S-a descoperit ulterior faptul că Ahmed Sami El Bourkadi își cumpărase biletele pentru city break în urmă cu o lună. 

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu cadavrul studentului marocan ucis cu bestialitate împreună cu iubita lui în Iași, la o săptămână după crimă? Iubita studentului a fost înmormântată deja