Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 15 iul 2024, 23:50

Oamenii intoxicați au acuzat simptome foarte agresive

Sursa: smurd.ro; Pexels.com

În seara de luni, 15 iulie, în județul Constanța a avut loc un incident grav de intoxicație, în care au fost implicați numeroși adulți și copii.

La un complex hotelier de 5 stele din stațiunea Olimp, județul Constanța, mai multe persoane, inclusiv copii, au început să resimtă stări de rău și senzații de sufocare, din cauza unei intoxicații severe. În acest sens, autoritățile au decis să activeze rapid Planul Roșu de Intervenție.

Multe dintre victimele intoxicate au necesitat îngrijiri medicale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a fost alertat în legătură cu acest incident.

Autoritățile au fost înștiințate că mai multe persoane de la complexul hotelier prezentau simptome de intoxicație. Echipele de intervenție, formate din pompieri, paramedici și personal medical, au ajuns rapid la fața locului pentru a evalua și trata victimele.

„Mai multe persoane (printre care şi minori) acuză stare de rău, senzaţii de sufocare, respiraţie greoaie. Pentru gestionarea eficientă a situaţiei, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”,

au transmis cei de la ISU Dobrogea, conform Digi24

În total, 12 adulți și 8 copii au necesitat evaluare medicală imediată. Deși toate persoanele erau conștiente, inițial trei dintre copii au fost transportați de urgență la spital pentru tratament suplimentar. Însă, în cursul serii, numărul persoanelor transportate la spital a ajuns la 13, dintre care 7 copii și 6 adulți.

Citește și: News alert! Zeci de elevi și profesori din Timișoara au ajuns la spital din cauza unei toxiinfecții alimentare! Ce au mâncat cu toții

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Anamaria Prodan, căsătorită de două ori cu același inel, cumpărat de ea. “Inelul meu pe care eu astăzi îl port cu mândrie, nu mi l-a dat nimeni, e al meu.”

„Au fost transportate la spital 13 persoane (6 adulţi şi 7 copii), iar la fata locului au fost asistate medical 11 persoane (6 adulţi şi 5 copii)”,  au mai menționat autoritățile, potrivit sursei citate.

Până la ce oră a fost activ Planul Roșu de Intervenție

Pentru a gestiona eficient situația, au fost mobilizate opt autospeciale de intervenție de la SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță.

Acestea au asigurat transportul rapid și sigur al celor afectați către cel mai apropiat spital. Intervenția promptă a echipelor medicale a fost esențială pentru stabilizarea stării de sănătate a victimelor.

Citește și: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

La ora 19:55, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat și, astfel, a fost marcat sfârșitul operațiunii de urgență.

Cu toate acestea, cauza exactă a intoxicației rămâne încă neclară, iar autoritățile efectuează investigații pentru a determina sursa acesteia.