„Într-o zi ca asta..” Dan Negru, mesaj emoționant la 7 ani de la moartea marelui actor Radu Beligan

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 dec 2023, 11:09

„Într-o zi ca asta..” Dan Negru, mesaj emoționant la 7 ani de la moartea marelui actor Radu Beligan

Sursa: Dan Negru Instagram

Pe 14 decembrie, un mare actor român avea să se nască: Radu Beligan a fost unul dintre cei mai apreciați și longevivi artiști români, cu o prezență scenică desăvârșită.

Actorul Radu Beligan s-a născut la data de 14 decembrie 1918 și a murit la vârsta de 98 de ani, pe 20 iulie 2016.

Astăzi, 14 decembrie 2023, prezentatorul TV Dan Negru a transmis un mesaj emoționant legat de onomastica celebrului actor, o zi importantă care a avut mereu o semnificație aparte pentru acesta. 

Dan Negru, mesaj emoționant la 7 ani de la moartea marelui actor Radu Beligan

Dan Negru s-a întâlnit deseori cu marele actor la reprezentațiile scenice, aceștia creând o legătură aparte. Dan Negru și-a susținut întotdeauna respectul pentru Radu Beligan, dar mai mult decât atât, pe cei doi i-a legat o prietenie. 

Citește și: Dan Negru, mesaj emoționant în cinstea lui Florin Piersic: ”Măsura omului e omenia” Marele actor a împlinit frumoasa vârsta de 86 de ani

„Într-o zi ca asta-14 dec-s-a născut. Primise un tort de o aniversară și a avut o replică pe care o țin minte și o dau mai departe: „Cu cât tortul nostru aniversar are mai multe lumânări, cu atât avem mai puțin suflu să le stingem...” Radu Beligan ,” a scris prezentatorul TV pe pagina sa de Instagram.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Radu Beligan ar fi împlinit anul acesta 105 ani

Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918. Acesta a fost un mare actor român de teatru și film și distins membru de onoare al Academiei Române.

Radu Beligan  a decedat la data de 20 iulie 2016, la vârsta de 97 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Citește și: A murit Ion Roxin, o emblemă în lumea filmului românesc! La ce vârstă s-a stins din viață renumitul actor

Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei. Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate.

A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, declarase atunci Dana Safta, potrivit  digi24.ro.

El a fost printre cei mai longevivi actori din țara noastră, desfășurându-și talentul pe scenele teatrelor pentru aproximativ 80 de ani și interpretând peste o sută de roluri în diverse producții de teatru, cinematografie și televiziune.