Intreaga lume este IN DOLIU! A murit OMUL a carui inventie o folosesti chiar ACUM FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 12 nov 2020, 16:05

Lumea intreaga este in doliu!

Cercetatorul Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, a murit la varsta de 88 de ani, in locuinta sa din statul american California, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai institutului care ii poarta numele.

 

Savantul, un pionier al informaticii, a murit la domiciliul sau din Atherton, din celebra Silicon Valley, marti.

 

Nascut in Oregon, Engelbart s-a mutat in California pentru a deveni cercetator la Stanford Research Institute- dupa ce si-a incheiat studiile de electronica si informatica-, in anii 1950, in perioada in care un calculator era la fel de mare ca o camera.

 

A facut cercetare si asupra anumitor aspecte legate de teleconferinte, mail, conceptul de ferestre, link-uri "hypertext", dar este cunoscut in special ca inventator al mouse-ului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

 

Brevetul pentru aceasta inventie, care la inceput consta

intr-o cutie din lemn cu doua rotite, a fost depus in 1967 si aprobat in 1970.

 

Pe 9 decembrie 1968, cu ocazia unui congres la care au participat mii de persoane, la San Francisco, Engelbart a realizat pentru prima data o videoconferinta folosindu-se de un mouse. Evenimentul a fost supranumit "mama tuturor demonstratiilor".

 

Grupul sau de cercetatori a creat Arpanet, precursorul internetului.

Cercetatorul a participat la 21 de inventii brevetate. In 2000, Douglas Engelbart a primit Medalia Nationala pentru Tehnologie, cea mai inalta distinctie in domeniu in SUA.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.