Inundații catastrofale în Grecia! Trupurile fără viață ale oamenilor au fost purtate de ape în Marea Egee

Author: Diana Bostan
Actualizat: 06 sep 2023, 15:39

Inundații devastatoare în Grecia

Sursa: Facebook-Christos Martzos

Grecia este distrusă de ploile torențiale din ultimele zile, iar oamenii sunt neputincioși în fața inundațiilor. Mai multe persoane au decedat, iar pagubele materiale sunt uriașe.

Destinația preferată a românilor, Grecia, este acum de nerecunoscut în urma inundațiilor. Căderile masive de apă au luat viața mai multor persoane, iar zeci de mașini au fost văzute plutind în Marea Egee.

Inundațiile au făcut prăpăd în Grecia

Ploile torențiale au făcut ravagii în vestul și centrul Greciei, acolo unde furtuna Daniel a provocat pagube uriașe, iar zeci de persoane au fost date dispărute.

După ce nordul Greciei a fost devastat de incendii, inundațiile fac acum prăpăd.

Citește și: Incendii în Hawaii! Mii de persoane dintr-un oraș-stațiune au rămas fără case din cauza flăcărilor devastatoare

Un bărbat a decedat după un zid a căzut peste el, undeva în apropierea orașului Volos „Bărbatul a murit după ce un zid s-a prăbușit în apropierea orașului Volos, probabil din cauza vremii nefavorabile”, a

declarat un oficial al pompierilor.

Sute de persoane au fost evacuate, iar mai multe mașini au fost văzute plutind spre Marea Egee, în Golful Pagasetic.

Citește și: Atenționare MAE de călătorie: La ce trebuie să fie atenți cetățenii care călătoresc în Spania?

Autoritățile elene au emis o atenționare de călătorie pentru turiști, furtuna Daniel afectând cele mai frecventate zone turistice până la data de7 septembrie 2023. 

Oamenii fug disperați din fața puhoaielor

Un copil a reușit să iasă dintr-o mașină purtată de ape, în orașul Volos. Din nefericire, tatăl acestuia nu a avut parte de același noroc, fiind captiv în mașina luată de apă. Acesta este în continuare căutat de către autorități.

Citește și: Furtunile au făcut prăpăd în România, în weekend. Animale electrocutate și zeci de străzi inundate. Iată zonele afectate

„Este cea mai extremă vreme din punct de vedere al cantității de precipitații în 24 de ore de când se ține evidența în țară”, susține ministrul pentru Criză Climatică și Protecție Civilă, Vassilis Kikilias. 

Citește și: Taifunul Doksuri din China a făcut zeci de victime. Câți morți și ce pagube s-au înregistrat

Furtuna Daniel a provocat întreruperi ale electricității în Volos și în zona muntoasă din apropiere, Pelion.

Din păcate, precipitațiile vor continua să cadă în Greci și-n cursul zilei de astăzi, iar autoritățile le recomandă locuitorilor să nu părăsească locuința.

Polițiștii au impus mai multe restricții de circulație în Volos și Pelion, fiind permisă doar deplasarea serviciilor de urgență și de asistență rutieră.