Inundații în Mamaia Nord. Litoralul românesc a devenit Mica Veneție după o ploaie de vară

Author: Alina Petre
Actualizat: 08 iul 2022, 09:59

Inundații în Mamaia Nord

Ploile torențiale de joi au provocat inundații în stațiunea Mamaia Nord. Litoralul românesc arată precum Mica Veneție după o ploaie de vară.

Mai multe străzi din stațiunea Mamaia Nord au fost inundate din cauza ploilor torențiale. 

După o scurtă ploaie de vară, zona de nord a stațiunii Mamaia a fost cuprinsă de ape. Este chiar locul în care au loc cele mai mari petreceri în cluburile de lux.

În cea mai scumpă stațiune de pe litoralul românesc, mașinile au circulat cu greutate, iar canalizarea a cedat în multe zone din Mamaia Nord.

Inclusiv zona de lângă plajă a fost inundată. 

"La 900 de lei camera pe noapte, măcar ai o vedere către o mică Veneție!", a scris un bărbat pe rețelele de socializare.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Averse și descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Temperaturile cresc din nou în regiunile sud-estice

Situația a fost mult mai dramatică în județele Giurgiu şi Teleorman

Ploile au făcut ravagii și în Giurgiu şi Teleorman, după ce meteorologii au emis joi un Cod roșu de averse torențiale. Mai multe gospodării au fost inundate și a fost nevoie de intrevenția pompierilor.

Apa a intrat în casele oamenilor și au provocat multe pagube materiale. Spre exemplu, la Bolintin Vale (județul Giurgiu) a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din şase gospodării.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În patru dintre acestea, apa a intrat în interiorul locuinţei. Și la Bolintin Deal a fost rupere de nori, dar apa n-a ajuns în casele oamenilor, ci doar în curţile acestora.

Averse și descărcări electrice în mai multe zone ale țării

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 8 iulie 2022, a fost anunțată de meteorologi.

Meteorologii anunță că vor mai fi manifestări ale instabilității atmosferice în cursul zilei de vineri, astfel că vor fi din nou averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Dacă joi temperaturile au scăzut și s-au încadrat în limitele normale pentru data din calendar, în cursul zilei de vineri vor crește din nou în regiunile sud-estice, vremea devenind deosebit de caldă. În restul țării, temperaturile vor fi normale pentru începutul lunii iulie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  anunță că maximele vor fi cuprinse între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de sud-est a teritoriului. Minimele din timpul nopții de vineri spre sâmbătă se vor încadra între 9 și 21 de grade. Cele mai mici valori se vor înregistra în depresiuni, iar cele mai mari în zona litoralului. 

Vineri,  vremea va mai continua să fie instabilă  în vestul țării, la munte, dar și pe arii restrânse în restul teritoriului. ANM

anunță că vor mai fi înnorări temporar accentuate și averse însoțite de descărcări electrice. Izolat, meteorologii spun că pot să apară căderi de grindină, iar vântul va sufla slab și moderat, prezentând intensificări în estul și în sud-estul țării.

Citeste si: Horoscop chinezesc vineri, 8 iulie 2022: Zodiile sortite să-și unească destinele. Se întâlnesc acum și vor fi de nedespărțit o viață întreagă

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?