Ioan Oltean reinventeaza spaga. Procurorii DNA il acuza ca ar fi luat mita chiar in curtea bisericii

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 aug 2021, 01:00

DNA cere incuviintarea Parlamentului pentru arestarea lui preventiva.

21 de ani a stat linistit Ioan Oltean in fotoliul sau de parlamentar.  A facut campanii electorale, a fost important membru al PDL, ba chiar a si dansat cand a fost cazul, in emisiuni electorale. L-a sustinut aprig si pe actualul presedinte, in campanie.

Insa, toata veselia i-a disparut cand a fost saltat de pe aeroport tocmai de procurorii DNA. Motivul? Mita. 600.000 de euro ar fi luat Ioan Oltean de la un om de afaceri, Mihai Rotaru, culmea, chiar in incinta unei Biserici din Chitila.

Procurorii sustin ca, in schimbul banilor, Oltean trebuia sa obtina de la ANRP despagubiri uriase pentru un teren care nu valora atat. Mai exact, vorbim de 108 milioane de lei pentru un teren care ar fi valorat in realitate doar 15 milioane. Mihai Rotaru se baza pe Oltean, despre care procurorii spun ca avea relatie „cointeresata” cu presedintele ANRP de la acea vreme, Crinuta Dumitrean.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

acest moment pentru Ioan Oltean si un alt coleg al sau, Catalin Teodorescu, procurorii cer ridicarea imunitatii in vederea arestarii. Pentru ceilalti sapte inculpati s-a cerut deja arestarea si se judeca chiar acum  la Inalta curte. Crinuta Dumitrean se afla in acest moment internata la spitalul Polizu, pentru ca insarcinata fiind in luna a opta i s-a facut rau chiar in sediul DNA.

 

Taguri: