Iohannis: Guvernul pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării anti-COVID

Author: Marina Ionescu
Klaus Iohannis, despre cum pot fi convinși oamenii să se vaccineze
Sursa: Facebook

Guvernul pregăteşte o campanie mare de promovare a vaccinării anti-COVID în care vor fi implicaţi artişti, sportivi şi politicieni.

Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă în care a vorbit de mai multe teme importante pentru țara noastră, dar și despre faptul că se pregăteşte o campanie amplă de promovare a vaccinării.

Citeste si: Mesajul transmis de Klaus Iohannis cu doar câteva zile înainte de Paște: „Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri!” Când va fi ridicată starea de alertă?

Klaus Iohannis, despre cum pot fi convinși oamenii să se vaccineze

Șeful statului a declarat că se pregătește o campanie de promovare a imunizării mult mai amplă. Vor fi incluși si sportivi, artiști, politicieni, vor fi deschise mai multe centre de vaccinare și se va renunța la programări. 

„Guvernul pregătește o campanie amplă. Vor fi implicați și artiști, și sportivi, și politicieni.

Vom veni noi spre cetățean, fără să așteptăm acțiuni complicate din partea românilor. Se va renunța la programări, la rezervări. Vor fi deschise tot mai multe centre. Eu sunt optimist și românii vor fi de partea noastră”, 
a transmis Klaus Iohannis.

Citeste si: Marturisirile cutremuratoare ale unui preot care tine slujbe la patul pacientilor de la ATI! "Sectiile de terapie COVID seamana cu imaginea iadului"

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Președintele României susține că reprezentanții bisericilor au reacționat favorabil în legătură campania de vaccinare.

  „Bisericile au reacționat foarte favorabil, lucru care ne-a bucurat foarte mult. Reprezentanții cultelor s-au văzut cu primul ministru și au avut o abordare proactivă, provaccinare.

În zona rurală au fost gândite campanii care merg la fața locului. Am fost și eu personal la prima acțiune de centru mobil care a fost deschis în Afumați și reacțiile au fost foarte pozitive.

Vom avea tot mai multe echipe mobile, vom merge la mari firme care vor să își vaccinze un număr important de personal, deci o să vedeți o acțiune concentrată proactivă și sunt convins că vom avea succes în continuare”,  a mai spus Iohannis.

Citeste si: Anunțul momentului! Premierul Florin Cîțu, despre măsurile de Paște: ”Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”

Klaus Iohannis a subliniat că revenirea la normalitate depinde de felul în care oamenii vor merge la vaccinare.

"Între timp primim din ce în ce mai multe doze de vaccin şi în scurt timp vom avea suficiente doze pentru absolut oricine doreşte să se vaccineze. Dar vaccinarea la noi nu este obligatorie, fiecare trebuie să meargă să se vaccineze la propria iniţiativă. Eu recomand tuturor românilor să meargă să se vaccineze, este singura cale de a scăpa de pandemie.

Dacă nu ne vaccinăm într-un număr suficient de mare, vom purta masca şi vom mai avea restricţii încă mult timp de acum încolo. Dacă ne vaccinăm, vom scăpa aproape de toate restricţiile. Este evident, este cunoscut acest lucru şi sper ca în final, printr-o campanie amplă pe care o pregătim, să convingem pe toţi românii să se vaccineze", a afirmat preşedintele.