Ion Țiriac a extins premiile pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Mașini și alte surprize pentru toți medaliații

Autor: Andrei Costanda

Ion Țiriac va oferi premii substanțiale tuturor medaliaților români de la Jocurile Olimpice

Sursa: Profimedia

În urma succesului sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024, Ion Țiriac a decis să extindă premiile oferite, răsplătindu-i și pe cei care au obținut medalii de argint și bronz cu modele surpriză și multe alte recompense.

După ce înotătorul David Popovici a adus României o medalie de aur în proba de 200 m liber, Alexandru Țiriac, fiul lui Ion Țiriac, a anunțat o serie de premii oferite de Fundația Țiriac pentru campionii olimpici români.

Premii din partea lui Ion Țiriac pentru toți medaliații

Inițial, fiecare sportiv român care câștigase aurul urma să primească un Hyundai Ioniq 5, un model electric de ultimă generație.

Prețul de pornire al acestui automobil este de 42.983 de euro, iar mașina este dotată cu două motoare electrice care dezvoltă un total de 325 de cai putere.

Duminică, după ce România a atins un total de șapte medalii la Jocurile Olimpice 2024- trei de aur, trei de argint și una de bronz- Alexandru Țiriac a venit cu o clarificare, oferind o declarație din partea tatălui său.

Ion Țiriac a decis că și sportivii care au câștigat medalii de argint și bronz vor fi răsplătiți cu „un model surpriză, alături de multe alte premii pentru eroii noștri”.

„Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină Ioniq 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale.

'Nu doar locul 1 va primi de la Fundația Țiriac mașină. Premiem și argintul și bronzul'. Modelele argint și bronz vor fi altă surpriză alături de încă multe alte premii pentru eroii noștri. Mulțumesc că ne faceți fericiți!”, a transmis Alexandru Țiriac, duminică, pe rețelele sociale.

Citește și: Un român plecat în vacanță pe insula Thassos a avut un șoc când a primit nota de plată! Cât a putut să plătească pentru o salată

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

Citește și: Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de luni, 5 august 2024: Prețul monedei euro se află în creștere azi

7 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

În prezent, România a acumulat șapte medalii la Jocurile Olimpice 2024. Cele trei medalii de aur au fost câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, de canotorii Andrei Cornea și Florin Marian Enache la proba de dublu vâsle masculin și de echipajul feminin de opt plus

unu, format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu.

Medaliile de argint au fost obținute de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la proba de dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la proba de dublu rame feminin, precum și de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la proba de dublu vâsle feminin- categorie ușoară.

Bronzul a fost câștigat de David Popovici la proba de 100 metri liber.

Această decizie de a extinde premiile subliniază angajamentul Fundației Țiriac de a sprijini sportivii români și de a recunoaște eforturile și succesul lor la nivel internațional. Cu toate că inițial doar medaliații cu aur urmau să primească un Hyundai Ioniq 5, acum și cei care au obținut argint și bronz vor beneficia de recompense semnificative. Această inițiativă nu doar că încurajează performanța sportivă, dar și subliniază importanța sprijinului privat în dezvoltarea sportului românesc.

 


Cine este și câți ani are Bertan Asllani, chipeșul actor dă viață personajului Alaz Soysalan, în noul serial „Inimă rebelă”! Publicul din România l-a cunoscut recent în producția „Tablou de familie”, în rolul Yalin

Kanal D aduce în atenția telespectatorilor un nou serial turcesc de excepție, „Inimă rebelă”! Din distribuția producției fac parte actori celebri, dar și tineri talentați printre care se numără și Bertan Asllani, care joacă rolul Alaz Soysalan!