Ionel Arsene, prins de poliția din Italia după ce a fost dat în urmărire internațională. Politicianul era condamnat la șase ani și opt luni de închisoare

Author: Lavinia Medrea

Ionel Arsene, prins de poliția din Italia după ce a fost dat în urmărire național

Sursa: Facebook Ionel Arsene

Ionel Arsene a intrat în custodia polițiștilor italieni, după ce a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare și dat în urmărire internațională.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost urmărit internațional după ce a primit o condamnare la șase ani și opt luni de închisoare.

Ionel Arsene, prins de poliția din Italia după ce a fost dat în urmărire națională

Autoritățile din România trebuie să solicite extrădarea lui Ionel Arsene din Italia, acolo unde a fugit cu mult timp înainte ca instanța să se pronunțe.

Pe data de 10 martie, Curtea de Apel Brașov a emis condamnare la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pe numele lui Ionel Arsene pentru săvârșirea unor fapte de corupție. De asemenea, instanța a solicitat confiscarea a 80.000 de lei și 80.000 de euro de la acesta. În prezent, politicianul se află în Bari, Italia. 

Citește și: Reacția Ministerului Dezvoltării, după ce podul din Neamț s-a prăbușit la doar șase luni de la modernizare

Conform unor surse citate de Observator, Ionel Arsene are și cetățenie italiană, astfel că nu este sigur dacă va fi trimis sau nu în Italia.

Ionel Arsene, pe lista celor mai căutați infractori ai Poliției Române

S-a emis un mandat european de arestare pe numele lui Ionel Arsene, poliția română punând fotografia cu fostul președinte al Consiliului Județean Neamț pe site-ul Poliției Românie, listat drept unul dintre cei mai căutați infractori, asta după ce a fost condamnat, pe 10 martie, șa șase ani și opt luni de închisoare cu executare de către magistrații de

la Curtea de Apel Brașov, într-un dosar pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

Citește și: Nicolae Ciucă vrea ca toate persoanele vinovate pentru prăbușirea podului din Neamț să plătească. Au fost găsite bucăți de polistiren în loc de beton

Sentința este definitivă și, de asemenea, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 80.000 de lei și 80.000 de euro de la Ionel Arsene. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

„ARSENE IONEL

Născut în: Grumăzești, jud. NEAMȚ, ROMÂNIA

Data nașterii: 11-09-1972

Cetățenie: ROMÂNIA

Domiciliat în: Târgu Neamț, jud. NEAMȚ, ROMÂNIA

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

Faptă: trafic de influență și luare și dare de mită

Detalii:

Condamnare: 6 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Fapta: Persoana a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituție normală; par grizonant; ochi căprui”, este anunțul postat de Poliția Română.